“Festival bütçesindeki açık için yılsonu balosu yapacağız”

“Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali Komitesi”, ilk kez düzenlenmesine karşın festivalin 6 bin 419 sterlin gibi bir açıkla kapattıklarını ve zararı karşılamak için de komite olarak yıl sonu balosu düzenleyeceklerini açıkladı.

Londra Toplum Merkezi’nde geçen Perşembe basınla bir araya gelen Komite üyesi Niyazi Enver, Emir Osman ve Serdar Sarı festival harcamaları ve ileriye dönük planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundular.

“Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festivali” ilk kez 10 Haziran 2018’de Lee Valley Athletics Centre’de bir günlük olarak gerçekleştirmişti. Kıbrıs Kültür ve Sanat Festivali Komitesi’ni “Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu, Şeyh Nazım Dergâhı, Londra Türk Masterleri, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Kıbrıs Türk Cemiyeti, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu” oluşturuyor.

Niyazi Enver, komitenin bütün faaliyetlerinin şeffaf olması gereği açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek, “Festival çok kısa sürede hazırlanmasına karşın çok başarılı oldu. Komite üyeleri olarak sürekli itetişim içinde çalıştık. Komite üyeleri olarak birbirimize ‘samimi, net ve dostuz…’ Sonuçta Komite üyeleri ve katılımcılar herkes memnun kaldı. Önümüzdeki yıl da festivalin yapılmasını isteyenlerin olması bizim sevincimiz. Seneye tekrar festivali yine aynı komite olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Festivale pek çok gönüllünün emek verdiğini anlatan Enver, “Gönüllülerin emeğini katmazsak, 77 bin 818 giderimiz ve 71 bin 399 sterlin gelirimiz oldu. Kıbrıs’tan misafir ekiplerimizi Londra’da konuk ettik. Festival harcamalarında hiçbir masraftan kaçınmadık.  6 bin 419 sterlin ciddi bir açık sayılmaz. Komiteyi oluşturan dernekler bu açığı hemen paylaştı. Fakat yıl sonu balosuyla bu açığı kapatmaya karar verdik” diye konuştu.

Enver, Festival bütçesinde olası bir kazancın “Turkish Cypriot Trust”a aktarılarak toplum yararına harcanmasını sağlamayı planladıklarını vurgulayarak, “Bu yılki harcamalarımızın içinde demirbaş alımları da oldu. Seneye aynı bazı harcamaları yapmamış olacağız. Seneye daha büyük bir gönüllü ordusu kurmayı planlıyoruz. Ayrıca bu yıl ki deneyimimizle bundan sonraki festivalleri kazançla kapatma şansımız daha yüksek. Bu bağlamda Festival’deki amacımız asimileye karşı toplum kültürünü korumak ve elde edilebilecek kazancı da toplum yararına kullanmak” dedi.

Komite’nin muhasebe işlerini üslenen Emir Osman da hesapların Londra Toplum Merkezi’nde isteyenin denetimine sunacağını vurgulayarak, “Toplum yararına bir faaliyet gösteriyoruz. Yaptığımız faaliyete herhangi bir gölge düşmesin amacındayız. Gönüllülerle birlikte bütçenin çok üzerinde bir hizmet üretildi. Ortaya çıkan 6 bin 419 sterlinlik açığın, kâr amaçlı şirket olunmadığı için Katma Değer vergisi (VAT) iadesinin kabul edilmesi durumunda bir miktar kazanca da dönüşebilir. Bu durumda artı miktar Komite’nin kararı gereği bir yıl sonraki harcamalar için kullanmak yerine ‘Turkish Cypriot Trust’a aktarılacaktır” dedi.

 

2208570cookie-check“Festival bütçesindeki açık için yılsonu balosu yapacağız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.