Filistin ABD’den seçim yardımı istedi

Washington’da bulunan bir araştırma merkezi olan Palestine Center’da konuşma yapan Erakat, Amerikan yönetimine hitaben, “Sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Hiçbir şey seçimleri sabote etmemeli. Bu seçimlerin Filistin’in siyasi yaşamında bir dönüm noktası olduğunu söylüyorum” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile ABD Dışişleri Bakanlığı binasında görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Erakat, “Buna bir de mart ayında İsrail’de yapılacak seçimleri eklersek, gerçek fırsatlar yakalanabilir. Yapmanız gereken tek şey, İsrail’in adayları öldürmesini ya da tutuklamayı bırakmasını ya da bazı adayların hareket serbestisini engellememesini sağlamak” dedi.

Rice ile Filistin seçimleri meselesini ele aldıklarını belirten Erakat, “Amerikan yönetiminin seçimlerin düzenlenmesi sırasında yanımızda olacağına ikna oldum” diye konuştu.

Erakat, ABD ile İsrail’in Hamas’ın seçimlere katılmasından endişe duyduğunu, bunu anlayışla karşılamakla birlikte, bunun seçimlerin yapılmamasını istemeye yetmeyeceğini vurgulayarak, ABD’den seçimlere katılmadan önce örgütün silah bırakmasını talep eden İsrail’i Filistin seçimlerine müdahale etmemeye ikna etmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack ise Hamas’ın seçimlere katılma meselesinin Erakat ile Rice görüşmesinde ele alındığını, Rice’ın görüşmede, “Filistinlilerin bir ayağı terör cephesinde diğer ayağı hükümet cephesinde olan bir grubun yarattığı temel çelişkiyi gidermesi önemlidir” dediğini söyledi.

ABD, Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ediyor, bununla birlikte son aylarda Filistinlilerin seçimleri istedikleri biçimde düzenlemelerini kabul etme eğilimi gösteriyor. Filistin’de seçimler 25 Ocak’ta yapılacak.

1119240cookie-checkFilistin ABD’den seçim yardımı istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.