Foça’da bitti, Kaş’ta başladı

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün başlayan yangın tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Ekiplerin çalışması sonucu büyük oranda kontrol altına alınan yangında, çoğunluğu otluk ve zeytinlik olmak üzere, 160 hektar alan zarar gördü.

Foça’da dün saat 10.45 civarında 7. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı eğitim alanı civarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyümüş, Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri ile ormanlık alan içinde kalan Fulya, Taşçı, Doğankent ve Gündüz siteleri tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Yangında dumandan etkilenen bir işçi de hastaneye kaldırılmıştı.

KAŞ’TA ORMAN YANGINI

Öte yandan Antalya’nın Kaş ilçesi Yaylaaklar mevkiinde orman yangını başladı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Kaş ilçesinin Yaylaaklar mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktığını söyledi.

Dağlık ve engebeli bir alanda çıkan yangına 2 arazöz ve söndürme ekipleriyle müdahale ettiklerini belirten Kaşan, 6 arazöz ve yer ekibinin de söndürme çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildiğini bildirdi. Kaşan, ”Şu anda ciddi bir durum yok. Rüzgarın olmaması da bizim için olumlu. Yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

1207690cookie-checkFoça’da bitti, Kaş’ta başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.