Forum UK’den Başkonsolos’a ziyaret

Başkan Zeren Safa, yönetim kurulu üyeleri Birol Yiğitcan ve Nazif Akpınar’ın gerçekleştirdiği ziyarette, geçtiğimiz ay Londra’daki görevine başlayan Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, TFUK’un faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Şubat ayının 15’inde Londra’da T.C Londra Başkonsolosluğu görevine başlayan 37 yaşındaki Yorulmazlar, 2003 yılında Londra’da kurulan vakıf niteliğindeki TFUK’un günümüze kadar gelen faaliyetlerini yöneticilerden dinledi. Özellikle bu yıl 8’incisi gerçekleşecek olan İngiltere’deki ilk ve uluslararası çaptaki tek Türk festivalinin tarihçesini ilgiyle dinleyen Yorulmazlar, Thames Nehri kıyısında düzenlenen festivalin Türkiye’nin tanıtılması açısında büyük bir etkinlik olduğunu belirterek, bugüne kadar 1,5 milyondan fazla ve büyük çoğunluğu İngiliz ve turist olan ziyaretçinin ziyaret ettiği Türk Festivalini düzenledikleri için TFUK yöneticilerini kutladı.

TFUK Başkanı Zeren Safa ve yöneticileri Birol Yiğitcan ve Nazif Akpınar, bu yaz yeniden yapılacak ve 2 gün sürecek festival çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Ayrıca önümüzdeki aylarda yapacakları faaliyetleri anlattılar.

Londra gibi bir dünya başkentinde, merkezde Thames nehri kıyısında 7 defa gerçekleşen TurkFest’in , Türkiye’nin tanıtımı açısından önemine dikkat çeken Başkonsolos Yorulmazlar, TFUK’un faaliyetlerinekatılacaklarını belirterek, etkinlikleri kendi sayfalarında da duyuracaklarını ifade etti.

Başkonsolos Yorulmazlar kimdir?

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, aynı zamanda Washington’da Cain Johns Hopkins Üniversitesi, İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu (SAIS) bünyesindeki Dış Politika Enstitüsü (FPI) üyesidir.

2011-2014 yılları arasında Washington Büyükelçiliği’nde Müsteşar, 2005-2009 yılları arasında Tahran Büyükelçiliği’nde sırasıyla Üçüncü ve İkinci Katip olarak görev yaptı. Harvard Üniversitesi, Weatherhead Uluslararası İlişkiler Merkezi’nde (WCFIA) 2011-2012 döneminde ‘Fellowship’ programına katıldı. Daha önce, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Özel Kaleminde, sırasıyla Özel Kalem Müdür Yardımcılığı ve Özel Müşavir Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Emirhan Yorulmazlar, Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih olmak üzere çift anadal derecesine sahiptir.

1999-2000 yıllarında British Council ‘Chevening’ bursiyeri olarak London School of Economics’te (LSE) Avrupa Siyaseti ve Siyasası alanında yüksek lisansını tamamlayan Emirhan Yorulmazlar, halen Boğaziçi Üniversitesinde doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, İngilizce’nin yanısıra Farsça ve başlangıç düzeyinde Fransızca bilmektedir.

FOTOĞRAF: Başkan Zeren Safa, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Bİrol Yiğitcan ve Nazif Akpınar

850560cookie-checkForum UK’den Başkonsolos’a ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.