Fox sorularıyla Erdoğan’ı terletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de Fox News kanalına konuştu. Erdoğan, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler hakkındaki soruyu, “Bu kadar gazeteci içerde falan böyle bir şey yok” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en yakın müttefiklerinin Rusya ve İran olup olmadığı sorusuna “Burada tabii ülkelerin en yakın ilişki halinde olduğumuz, olmadığımız bu tür bir değerlendirmeyi yapmak yanlış olur. Stratejik ortak olarak bakıldığında ne Rusya ne İran NATO ülkesi. Biz NATO’da ABD ile beraberiz. NATO içerisindeki birlikteliğimiz herhalde bir şeyler anlatıyor olmalı. NATO içindeki bu stratejik ortaklığımızın diğer alanlara da yansımasını bekliyoruz” diye yanıt verdi.

Erdoğan, Suudi Arabistan’daki petrol üretim tesislerine yönelik saldırılarla ilgili İran’ı suçlamayı doğru bulmadığını söyledi:

“Burada her şeyin özellikle Yemen bölgesinden bu tür bir taarruzun olduğu çok açık net, herkes tarafından söyleniyor. Burada İran’a açık, net fatura kesmeyi doğru bulmuyorum çünkü belgeler, bu noktadaki deliller bunu tevsik etmiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler hakkındaki bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Şu anda sizin verdiğiniz rakamlar da çok hayali rakamlar, onu da söyleyeyim. Bu kadar gazeteci içerde falan böyle bir şey yok. Bunları biz çok gazetecilerden, Türkiye’ye gelenler oldu, onlara bizzat bunları belgeleriyle gösterdik, anlattık falan ama uydurma rakamlarla ülkemize geliyorlar, bunları söyleyip geçiyorlar.”

2337830cookie-checkFox sorularıyla Erdoğan’ı terletti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.