Frank Sinatra Mafya ile dansetmiş…

16 Mayıs‘ta piyasaya çıkacak olan, “Sinatra:The Life” (Sinatra:Hayat) adlı kitapta, Sinatra’nın mafyaya kuryelik yaptığı, hatta bir keresinde valizinde 3.5 milyon dolar nakit para taşıyan sanatçının New York havaalanında, gümrük memurlarının elinden, hayranlarının oluşturduğu kalabalıktan yararlanarak kurtulduğu ileri sürüldü.

Kitabın tanıtımında, Sinatra’nın, Chicago’lu mafya babası Sam Giancana’nın yakın arkadaşı olduğu ve bunun, sanatçının ölümünden yedi ay sonra, 1998 Aralık’ında açıklanan FBI dosyasında da doğrulandığı belirtildi.

FBI belgelerinde ayrıca, sanatçının kariyerinin başlarında New Jersey’de faaliyetlerini yürüten dolandırıcı Willie Moretti’nin desteğini aldığını ve 1947 yılında da mafyacı Lucky Luciano ile birlikte Küba’ya gittiği yazılı.

Yine 60’lı yılların film sanatçılarından ve Sinatra’nın yakın dostu Jerry Lewis, Sinatra’nın mafya ile ilişkilerini doğruladı. Kitapta iddia edilen, New York havaalanındaki olay da Lewis’e dayandırılmaktadır. Lewis’in ifadesine göre bu olay Luciano’nun 1946’da ABD’den sınır dışı edilmesinden kısa bir süre sonra oldu.

Bütün bunlar, Mario Puzo’nun kitabından uyarlanan “Baba” fimini hatırlatır. Filmde, Don Carlione (Marlon Brando) nin yardım ettiği şarkıcı Johnny Fontane karakterinin, Sinatranın yaşamıyla olan benzerliği ilginçtir.

 

1105310cookie-checkFrank Sinatra Mafya ile dansetmiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.