FT, generale kızan başbakanı haklı buldu

İngiltere’de ordu ile başbakanlık arasındaki gerginlik gündemden düşmüyor…

The Financial Times, Başbakan David Cameron’ın askeri harcamalardaki kesintileri ve bununla bağlantılı olarak Libya operasyonu sorgulayan üst düzey hava ve deniz kuvvetleri yetkililerine geçen hafta yönelttiği sert eleştirileri başyazısında değerlendirdi.

Üst düzey siyasetçilere bir brifing veren Mareşal Sir Simon Bryant, Afganistan ve Ortadoğu’daki yoğun hava operasyonlarının ekipman ve personele yönelik yoğun talebi de beraberinde getirdiğini belirterek, İngiltere’nin yaz sonrası Libya’ya yönelik müdahalede yer almaya devam etmesinin, hava kuvvetlerinin gelecekteki misyonlarını tehlikeye sokabileceğini söylemişti…

Daily Telegraph, bu brifingteki özel konuşmaları “Libya’da kalmak, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’ni sarsar” başlığıyla sızdırmış ve Başbakan David Cameron da komutanlara “konuşmayı bana bırakın ve savaşmaya bakın” diyerek tepki göstermişti…

FT: BAŞBAKANA HAK VERDİ

The Financial Times başbakanın silahlı kuvvetlerin kaygılarında gerçeklik payı olabileceğini düşünmesine rağmen rahatsız olmakta haklı olduğu yorumunu yaptı.

Gazete şöyle devam etti:

“Generallerin kendilerine verilen görevleri yerine getirme konusunda kaygıları varsa bunu kamuya açık bir şekilde değil özel olarak bildirmeleri gerek. İngiltere’nin üst düzey subayları, son yıllarda, kamuoyuna seslenmeye çok hevesliler. Bu yolla mesleklerine duyulan saygıyı kullanabileceklerini düşünüyorlar.”

837690cookie-checkFT, generale kızan başbakanı haklı buldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.