FT: Türkiye’nin işi zor

The Financial Times bugün yarım sayfasını Türkiye’den haberlere ayırmış.


“Milliyetçi savcıların ifade özgürlüğünü bastırma çabası” olarak ifade ettiği Perihan Mağden davasını ve Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı ile ilgili gelişmeleri aktaran gazete, Avrupa Birliği ile tırmanan huzursuzluğa da bir kez daha dikkat çekti.


Quentin Peel imzalı yorum yazısında AB sürecinin uzayabileceği şöyle aktarıldı:


“Türkiye’nin üyelik müzakerelerinde ilk başlığın gelecek hafta açılacak olması iyi haber. Kötü haber ise müzakere kararı alınmasından bu noktaya sekiz ayda gelinmesi. Çoğu çok daha zorlu olan diğer 34 başlık da bu hızda ilerlerse süreç 20 yıldan çok daha uzun sürer.”


“Türkiye dönemsel ekonomik ve siyasi gerginlik dönemlerinden birisini yaşıyor” diyen yazar, “Bir Türk yetkilinin ifadesiyle ‘Türkiye AB ilişkileri fırtınalı denizlere doğru ilerliyor.’ Sorunların bir kısmı içeriden geliyor olsa da azınlıkların insan hakları ve Kıbrıs konusunda çözüm için bir ilerleme sağlanamıyor olması durumu iyice zora sokuyor” yorumunu yaptı.


The Financial Times, sene sonundan önce, müzakerelerin bu sorun yüzünden tamamen durması tehlikesi olacağını öne sürerek, “Müzakereler resmen askıya alınmayacak, ama fiilen kilitlenecek. Tüm bu süreç konusundaki belirsizlik de şüphesiz piyasalardaki dalgalanmayı güçlendiriyor” diye yazdı.


 



 

1030900cookie-checkFT: Türkiye’nin işi zor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.