G.Osetya lideri: Bağımsızlık yakın

Kokoeti, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın lideri Sergey Bagapş ile düzenlediği basın toplantısında, "Halkımıza vurulan darbeye rağmen, bağımsızlık hırsımızı kaybetmedik. Bağımsızlığa ulaşmak için tüm siyasi ve hukuki şartları karşılıyoruz" dedi.

Gürcü-Abhaz ve Güney Osetya sorununun çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) karşı hiç güvenleri kalmadığını ifade eden Kokoeti, "Osetya'ya saldırı sırasında AGİT temsilcileri nereye kayboldu? Gürcistan tarafından barış güçleriyle birlikte onlar da bölgeyi terk ettiler ve bugün istikrar sürecine katılmak istiyorlar. Affedersiniz size karşı o güven artık yok" diye konuştu.

Bağımsızlıklarını elde etme şanslarının çok büyük olduğunu savunan Koketi, "Bağımsızlığımızı elde edeceğimiz tarihi söyleyemem, ancak bu bir gerçektir. Bu, Gürcistan'ın son şiddetinden sonra çok daha gerçektir" dedi.

Gürcistan'ın son operasyonuyla uluslararası kamuoyunu Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımaya zorladığını öne süren Kokoeti, "Bu konuda bizim Kosova'dan daha fazla siyasi ve hukuki hakkımız var" ifadesini kullandı.

-"SADECE BİR TÜRK VE AMERİKALI GAZETECİ KALDI"-

Kokoeti, "Gürcü bombardımanının başlamasının ardından bütün batılı gazeteciler Tshinvali'yi terk etti. Dolayısıyla kentte neler yaşandığını hiçbir batılı gazeteci göremedi. Güney Osetya'da bombardımanın ardından sadece bir Türk ve Amerikalı gazeteci kaldı" diye konuştu.

Kokoeti, basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine, "Türkiye'den çok sayıda destek mektupları ve mesajları aldıklarını ve almaya devam ettiklerini" ifade ederek, destekleyenlere teşekkür etti.

1176650cookie-checkG.Osetya lideri: Bağımsızlık yakın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.