Galatasaray’da hesaplar karıştı

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Bordo-mavililer, her iki takımın da birçok gol pozisyonu ürettiği karşılaşmanın ilk yarısında savunmada Emre’nin hatasını Colman ile değerlendirerek maçta öne geçmeyi başardı.
7. dakikada Dos Santos’un ceza alanı içinden şutunda top, kaleci Onur’dan döndü.
Aynı dakikada Keita’nın pasında sağdan ceza alanına girerek Cale’den sıyrılan Jo’nun çapraz pozisyonunda şutunda kaleci Onur sert gelen topu kornere çelmeyi başardı.
9. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Colman’ın uzun pasında topla buluşan Alanzinho, meşin yuvarlağı boş pozisyonda Umut’a aktarmak istedi. Ancak savunmada 2 oyuncuya karşı yakalanan Emre, topa müdahale ederek tehlikeyi önlemeyi başardı.
14. dakikada Alanzinho’nun ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta gitti.
20. dakikada Alanzinho’nun pasında topla birlikte soldan ceza alanına giren Burak’ın yerden şutunda, kaleci Leo Franco iki hamlede meşin yuvarlığı kontrol etmeyi başardı.
21. dakikada Umut’un pasında ceza yayı üzerinde yine Burak’ın çok sert şutunda top üstten auta gitti.
24. dakikada Colman’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray’ın kafa şutunda, top üstten auta çıktı.
26. dakikada Mustafa Sarp’ın ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Onur da kaldı.
30. dakikada savunmanın solundaki Neill’ın pasında ceza yayı üzerindeki Emre’den topu kapan Colman, ceza alanına girerek topu kaleci Leo Franco’nun sağından filelere gönderdi: 1-0.
38. dakikada solda Serkan ve Burak’dan sıyrılarak ceza alanına giren Dos Santos’un şutunda kaleci Onur’un müdahele ettiği topu, savunmada Song uzaklaştırmayı başardı.
39. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan uzun ortada Jo ile birlikte topa yükselen Onur’un kontrol edemediği topu Barış boş kaleye göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.
İlk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Elano’nun ara pasında, kaleci Onur hızlı davranarak Jo’dan önce topa sahip olmayı başardı.
55. dakikada sol kanattaki Cale’nin yerden çıkardığı topa altı pas içindeki Umut dokunamayınca meşin yuvarlak auta çıktı.
62. dakikada Baros’un şutunda savunmadan dönen topu Keita tamamladı, ancak meşin yuvarlak kaleci Onur’da kaldı.
63. dakikada Alanzinho’nun ceza alanı dışından şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
65. dakikada Cale’nin soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Umut’un kafa vuruşunda, yerden seken topu, kaleci Leo Franco parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
Selçuk’un kullandığı korner atışında, Burak’ın kafa ile arka direğe gönderdiği topa boş durumdaki Umut vuramayınca, bordo-mavililer mutlak bir golden oldu.
76. dakikada Song’dan sıyrılarak sağdan ceza alanına giren Dos Santos’un pasında boşta kalan topa son anda savunmada Selçuk, Jo’dan önce müdahale ederek tehlikeyi önledi.
79. dakikada rakiplerinden sıyrılan Dos Santos’un sert şutunda, kaleci Onur sol köşesine doğru gelen topu kontrol etmeyi başardı.
80. dakikada ceza alanı içinde Neill’den sıyrılan Engin’in yerden şutunda, top kaleci Leo Franco’nun dizinden döndü.
82. dakikada Dos Santos’un sağdan ortasında, Serkan’ın üzerinden Jo’nun yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Onur da kaldı.
84. dakikada Caner’in attığı gol, bu futbolcunun vuruş öncesi meşin yuvarlağı elle kontrol ettiği gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
86. dakika Selçuk’un ara pasında topla buluşarak ceza alanına giren Umut’un şutunda, meşin yuvarlak savunmada son anda araya giren Emre’ye çarparak kornere çıktı.
88. dakikada Engin’in pasında, topla buluşan Gabriç’ten önce son anda araya giren Caner topa müdahale ederek tehlikeyi önledi.
Trabzonspor, maçtan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Turkcell Süper Lig’de Trabzonspor ile Galatasaray arasında yapılan karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi.
Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılan karşılaşmada 20 bine yakın bordo-mavili taraftar, tribünleri doldurarak takımlarını coşkuyla destekledi.

ELAZIĞ DEPREMİ’NİN SİMGESİ KEKO MAÇTA

Elazığ depreminde annesini ve kardeşini kaybeden Keko Çiçek, babası ve amcasıyla birlikte geldiği Trabzon’da karşılaşmayı izledi.

Keko, maçtan önce saha kenarında kısa bir süre Galatasaraylı oyuncuların ısınmasını izledi.

Daha sonra soyunma odasına giden Keko, Arda’nın kadroda yer almaması nedeniyle kaptanlık pazubandını takan Sabri ile birlikte seremoniye çıktı.

AIDS İLE MÜCADELE İÇİN KIRMIZI TOP

Karşılaşma, AIDS ile mücadeleye dikkat çekmek için özel tasarlanan kırmızı renkleri olan top ile oynandı.

ÖZAK: ÇOK ZEVKLİ BİR 8 HAFTA SEYREDECEĞİZ

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor ile Galatasaray arasında çok iyi bir maç olduğunu belirterek, ”Bundan sonra çok zevkli bir 8 hafta seyredeceğiz” dedi.

Özak, Trabzonspor’un Galatasaray’ı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, taraftarların çok önemli ve değerli iki takımın maçını izlediklerini belirterek, ”Galatasaray için çok önemliydi. Şampiyonluğa daha yakın bir takımdı Trabzonspor’dan. Kadrosu iyi bir takım. Galibiyet için gelmişti. Trabzonspor’da ise Şenol Güneş, takımı hem fizik hem beyin olarak çok iyi hazırlamış. Gerçi ilk 15-20 dakikaya bakıldığında Galatasaray üstündü, önemli pozisyonlar kaçırdı ama ondan sonra Trabzonspor dengeyi kurdu” diye konuştu.

Özak, ”çok iyi bir maç olduğunu” dile getirerek, ”Pozisyon oldu, mücadele oldu. Oyuncular ve hakem iyi niyetliydi. İki tarafı da tebrik ediyorum. Bundan sonra çok zevkli bir 8 hafta seyredeceğiz” diye konuştu.

ÜZÜCÜ BİR SONUÇ ALDIK

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard Trabzonspor karşısında üzücü bir sonuç aldıklarını söyledi.

Maçın kırılma anlarının girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememek olduğunu kaydeden Rijkaard, şöyle devam etti:
”Trabzonsporlu oyuncular ilk golü attı, biz ilk golü atmayı beceremedik. Biz de şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için geriye düştüğümüz zaman risk almak durumundayız. Son bölümde rakibimiz kontraataktan çok pozisyon buldu. Bireysel hatan bir gol yedik. Emre Güngör, bir hata yaptı, ama 2-3 de yüzde yüz pozisyonu engelledi. Bunları yapmamız, daha fazla çalışmamız lazım. Şampiyonluğa gidiyorsak kolay gol yememeliyiz.”
Deplasmanlarda çok puan kaybettiklerinin kaydeden Rijkaard, ”Önümüzde 8 maç var ve hepsinden galibiyetle ayrılmamız gerektiğini düşünüyorum. Artık puan kaybetme lüksümüz kalmadı” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK ŞANSI

Rijkaard, şampiyonluk şanslarının olduğunu ve son dakikaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini anlatarak, ”Geçen hafta Bursaspor’un şansı fazla dedim, ama tepki aldım. Bursaspor favoridir ve biz son dakikaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.

KAZANMAYA YAKIN TARAFTIK VE KAZANDIK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Galatasaray karşısında kazanmaya yakın taraf olduklarını ve kazandıklarını söyledi.

Maça futbol açısından olumsuz başladıklarını belirten Güneş, ”Galatasaray, ilk 10 dakika iyiydi, iyi hamleler yaptı. Daha sonra oyunun kontrolü onlara da bize de geçti. İki takımın da pozisyonu vardı” dedi.

Seyirci zevki bakımından güzel bir karşılaşma oynadıklarını ifade eden Güneş, ”Oyunun son bölümünde daha fazla pozisyon yakaladık, ama değerlendiremedik. Her şeye rağmen kazanmaya yakın taraftık ve kazandık. Oyuncuların iyi niyeti, emekleri kazanmayı getirdi. Taraftar da iyiydi. Tribünler de sahaya iyi yansıdı” diye konuştu.

727020cookie-checkGalatasaray’da hesaplar karıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.