Gazeteci Nedim Şener bir kez daha hakim karşısındaydı

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Şener, hakkındaki şuçlamaları kabul etmeyerek, “Muhittin Zenit’in Dink cinayetine ilişkin hazırladığı iki belge var. Bu belgelerin ilkinde Dink’in öldürüleceği yer alırken diğerinde ise bunun daha yumuşatılarak Dink’e karşlı eylem yapılacağı haline getirilmiştir. Eğer bu dikkate alınsaydı ne Hrant Dink öldürülürdü ne de ben burada sanık olurdum” dedi.

Dink’in kızından Şener’e destek

Duruşmaya Gazeteci sanık Nedim Şener ve şikayetçi İstihbarat Şubede görevli polis Muhittin Zenit katıldı. Diğer şikayetçiler Trabzon eski Emniyet Müdürü ve İstihbarat daire Başkanı Ramazan Akyürek ve emniyet görevlileri Fuat Sarı ve Ali Fuat Yılmazer gerekçe göstererek, duruşmaya gelmedi.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink ve kızı Delal Dink ile basın meslek örgütleri duruşmaya katılarak, Şener’e destek verdi.

“Dosyayı basın özgürlüğü kapsamında yayınladım”

Yayınladığı kitabında görevli polis memurlarını deşifre etmek amacında bulunmadığını ifade eden Şener, görevli kişilerin isimlerinin kendi kitabının yazılmadan önce defalarca basında yer aldığını, dolayısıyla bu kişileri kendisinin kamuoyuna deşifre etmediğini kaydetti.

Dink cinayetinin arkasında çok derin bağlantıların olduğunu belirten Şener, “Suç işlemeden bu cinayeti aydınlatmanın yolu yok. Suç işlemek için bu dosyayı yayınlamadım. Basın özgürlüğü için bu dosyayı yayınladım” dedi.

“Şikayetçiler ileride sanık sıfatıyla yargılanabilir”

Bu cinayetle ilgili yapılan soruşturmada karanlığın ortaya çıkması için uğraştığını anlatan Şener, “Müştekilere ait bir takım yanlışlıkları görünce ve ileride böyle siyasi davalarda karanlık noktaların kalmaması için yayınlama ihtiyacı hissettim. Kitapta yayınlanan dosyaların gizli olduğu iddia edilmektedir. Bunun gizliliği yoktur” diye konuştu.

Cinayet nedeniyle ileride şikayetçilerin, Dink’in öldürülmesi konusunda sanık sıfatıyla yargılanabileceğini ileri süren Şener, “Şu anda mülkiye müfettişleri Trabzon’daki Jandarma personeline görevi ihmalden dolayı araştırma yapmaktadır. Dolayısıyla ben bu davayı kurumsal olarak değil, şikayetçilerin ileride sanık olma ihtimallerini düşünerek, bana açılmış kişisel bir dava olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Zenit şikayetini yineledi

Şener’in kitabında kendisinin görevde ihmalinden bahsedildiğini anlatan Zenit, Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sonucunda beraat ettiğini söyledi.

Kendisinin birçok terör örgütüne yönelik operasyonunda Ahmet Dede kod adıyla çalıştığını ve bu isimle birçok operasyonda yer aldığını vurgulayan Zenit, kitapla kendisinin ilk defa deşifre edildiğini anlatarak, Şener’e yönelik şikayetini yeniledi.

Duruşmaya katılamayan Ramazan Akyürek gönderdiği yazılı dilekçeyle kendisinin terör örgütlerine hedef gösterilmesinden dolayı şikayetçi olduğunu belirtti.

Nedim Şener’in Erhan Tuncel’le ilgili video kayıtlarının getirtilip incelenmesi ile ilgili talebini dosya kapsamında reddeden mahkeme başkanı duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, bir gazeteci cinayetinin üzerindeki sis perdesini kaldırmak için kitap yazdığını söyledi. Suç işleme kastının olmadığını ifade eden Şener, yazdığı kitaptan dolayı 28 yıl ağır hapis cezasıyla yargılanmasına anlam veremediğini anlattı.

www.cnnturk.com

1494610cookie-checkGazeteci Nedim Şener bir kez daha hakim karşısındaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.