Gazze’de ölü sayısı bine yaklaştı

Filistinli kaynaklara göre, ölü sayısı 900’ü aşarken, yaralıların sayısı da 3 bin 700’ü buldu.
İsrail askerleri, Gazze kentini çevreleme harekatını sürdürürlerken, ordu da dünkü çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğünü ya da yaralandığını bildirdi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Avi Benayahu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze’ye takviye birliklerin gönderildiğini belirtirken, İsrail saldırılarının bir sonraki aşamasının resmen başlayıp başlamadığı yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

İsrail’in kara birlikleri, 3 Ocak’ta Gazze Şeridi’ne girmişlerdi.
Gazze’ye takviye birliklerin gönderildiği açıklamasının, 16 gündür süren saldırıların yeni bir aşamaya girdiğinin güçlü bir sinyali olduğu düşünülüyor.

TÜRK HEYETİ ŞAM’DA

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı, Büyükelçi Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Gazze’de ateşkes sağlanması amacıyla bugün Şam’da Suriyeli ve Hamas’lı yetkililerle bir araya gelecek.

Dün Mısır’da ateşkes müzakerelerine katılan Erdoğan’ın özel temsilcisi Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyetin dün akşam Türkiye’ye dönmesi bekleniyordu. Ancak Kahire’de yaşanan gelişmeler üzerine heyet Suriye’nin başkenti Şam’a geçti.

Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ve Hamas’lı yetkililerle Gazze’de ateşkesi görüşen Davutoğlu’nun, bugün de Şam’da şu saatlerde Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Hamas’lı yetkililerle bir araya geleceği ifade edildi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın görevlendirdiği Türk heyetinin temaslarının ”ateşkes sürecine önemli katkılarda bulunduğu ve bu konudaki gelişmelerin iyi yönde olduğu” ifade edildi.

MEB’DEN OKULLARA ”FİLİSTİN” GENELGESİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayatını kaybeden Filistinliler için yarın okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

Çelik’in konuya ilişkin yayımladığı genelgede, “İlk ve ortaöğretim kurumlarında 13 Ocak 2009 Salı günü saat 11.00’de tüm sınıflarda veya toplu olarak gerçekleştirilecek saygı duruşu ile Filistin’de yaşanan zulüm telin edilirken Filistin halkı ile de dayanışma sergilenecektir. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarında ‘Filistin’de insanlık dramı” konulu bir resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek, dereceye girenler ülkemizde ve yurt dışında çeşitli platformlarda sergilenerek kamuoyunda gerekli duyarlılığın sağlanmasına katkıda bulunulacaktır” denildi.

5 TIR TÜRKİYE YARDIMI

Ayrıca Türkiye’nin, hayat koşullarının giderek ağırlaştığı Gazze Şeridi’ne son haftalarda sıklaştırdığı insani yardımlarının yeni bir bölümü, Gazze’ye ulaştırılmak üzere Ürdün üzerinden İsrail’e getirildi. İki ülke arasındaki Alenbi kapısından geçen 5 TIR’da bulunan yardım malzemesi, yarın sabah Kerem Şalom geçişinden Gazze’ye götürülecek.

Filistin’e Yardım Programı çerçevesinde, Gazze’deki sosyal Yardımlaşma Bakanlığının talepleri doğrultusunda belirlenen yardımlar, Kızılay’ın organizatörlüğünde sağlandı. Yardımlarla birlikte gelen Kızılay yetkilisi Mustafa Aydın’ın verdiği bilgiye göre, yardımlar gıda, ilaç ve tıbbi malzemeler ile battaniyelerden oluşuyor.

Aydın, 3300 adet gıda yardımı kolisinde fasulye, nohut, un, makarna ve şeker bulunduğunu, ayrıca 20 koli acil ilaç ve tıbbi yardım malzemesi getirildiğini ifade etti.
 

1184820cookie-checkGazze’de ölü sayısı bine yaklaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.