‘Gıdaların genleriyle oynanmasın!’



Greenpeace’in yaklaşıK 50 üyesi “Genetik gıdalara hayır” sloganları atarak hükümetin genetikleriyle oynanmış gıda ürünleri ithalini ivedilikle durdurması istendi. Bazı eylemciler başbakanlık binasına tırmanarak balkona çıkarken, bazıları da Başbakanlık’ın kapısına kendilerini kelepçeledi.


Greenpeace üyeleri başbakandan genetikleriyle oynanmış gıda ithalini yasaklama sözü istediklerini belirterek, eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler.


Polis eylemcilere müdahale edince bildik görüntüler yine yaşandı. Çocuk yaştaki eylemciler de dahil yaklaşık 30 gösterici gözaltına alındı.


GMO KARŞITLARI ARTIYOR


Greenpeace bir süredir bütün ülkelerde GMO’ya karşı kampanyalar yürütüyor. Greenpeace’in raporuna göre, Avrupa Birligi Gıda Pazarına üye 60 gıda şirketinden 49’u, GMO’ya karşı olduklarını açıkladılar.


Greenpeace GMO’ya karşı çıkan şirketlerin Avrupa’daki pazar büyüklüğünün 646 milyar Euro ile yüzde 60 paya sahip olduklarını belirtti.


Organizma ya da gıdaların, doğal olmayan bir şekilde genetik yapılarının değiştirilmesi teknolojisine “Biyo Teknoloji”, “Gen Teknolojisi” veya “Genetik Mühendisliği” gibi isimler de veriliyor.


 

721200cookie-check‘Gıdaların genleriyle oynanmasın!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.