Gemiden haber yok

Kahraman, gemide bulunan ve Emiralem Beldesi’nin eski belediye başkanı olan ağabeyi Birol Kahraman’ın Frigia adlı gemide 2 yıldan bu yana başmühendis olarak çalıştığını, emekli bir subay olduğunu anlattı.

Gemiden dün sabah saat 03.30’da alarm mesajı aldıklarını, bunun üzerine hemen firmaya giderek gemiyle irtibat kurmaya çalıştıklarını ancak, bağlantı kuramadıklarını dile getiren Kahraman şöyle konuştu:

”Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bilgi verdik. Geminin Hint Okyanusu açıklarından Somali’ye doğru ilerlediğini öğrendik. Gemideki hiçbir mürettebatla irtibat kuramadık. Gemi İsrail’den aldığı gübreyi Tayland’a götürüyordu. Gemide başmühendis olarak çalışan ağabeyim 1994-2004 yılları arasında 10 yıl Menemen’in Emiralem beldesinde belediye başkanlığı yaptı. Bir kızı var, eşinden boşandı.

Gemi, Hint Okyanusu açıklarında güvenli bölgede ilerliyordu. Kaçırıldığına inanmak istemiyoruz ama haber de alamıyoruz. Bizimle Somalili korsanların herhangi bir teması olmadı. Güvenli bir şekilde ağabeyime ve diğer personelimize kavuşacağımızı, başlarına bir şey gelmeyeceğini umuyoruz.”

Kahraman, babasının vefat ettiğini, annesinin de geminin kaçırıldığından haberinin olmadığını, gazetecilerle de annesini görüştürmediklerini ifade ederek, ”Televizyonu açmıyoruz. İlerde öğrenecek ancak, rahatsızlanmasın diye söylemiyoruz” dedi.

”Frigia” gemisinde, 19’u Türk, 2’si Ukrayna uyruklu toplam 21 personel bulunuyor.

1238120cookie-checkGemiden haber yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.