Genç erkeklerin yeni kabusu: Mavi testis sendromu (Blue balls syndrome)

Üroloji uzmanı Prof. Dr. Serkan Deveci genç erkeklerde dinmeyen testis ağrısı olduğunda tanımlanan yeni bir sendrom olan mavi testis sendromunun (Blue balls syndrome) dikkatini çekti.

Üroloji uzmanı Prof. Dr. Serkan Deveci

Prof. Dr. Serkan Deveci şunları söyledi:

“Mavi testis sendromu testisler acıma, ağrı hissi ve ağrı ile karakterize bir hastalık. Cinsel uyarı alıp orgazm ile sonuçlanmayan ilişki sonrası oluşuyor. Cinsel uyarı alıp orgazm ile sonuçlanmayan ilişki sonrası oluşuyor. Cinsel uyarı ile birlikte testislere ve penise doğrunkan akımı artıyor eğer ilişki orgazm ile sonuçlanmazsa epididimal hipertansiyon oluşuyor ağrı, acıma duygusu ile sonuçlanıyor. Epididim testislerin ürettiği spermleri taşıma ve depolama görevini yapan organ. Orgazm ile sonuçlanmayan cinsel uyarı varlığında testisler oluşan epididimal hipertansiyon nedeni ile mavimsi renk tonuna bürünüyor. Arterle gelen kanı boşaltacak olan venler sıkıştığından kan hapsoluyor. Artan kan akımına bağlı olarak testisler mavimsi renk tonu alıyor.

Kadında da genital organlara cinsel uyarı ile birlikte artan kan akımı vulvada mavimsi renk (blue vulva) oluşumuna yol açabiliyor.

Bu teşhis konulmadan önce dikkatli öykü ve fizik muayene yapılmalıdır. Testis torsiyonu (Testislerin dönmesi), böbrek taşının yansıyan ağrısı, epididim iltihabı, yumurtalık iltihabi ve varikosel gibi durumlar mutlaka ayırt edilmelidir.

Epididimal hipertansiyon ( mavi testis sendromu) tehlikeli bir durum değildir. Orgazm ile geçer. Orgazm olunamıyorsa soğuk bir duş, egzersiz, dikkati başka bir alana yoğunlaştırma testise soğuk kompres uygulama, sırtüstü yatıp ayakları yukarda tutarak kan akımını uzaklaştırma yolları denenebilir.”

2498730cookie-checkGenç erkeklerin yeni kabusu: Mavi testis sendromu (Blue balls syndrome)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.