Genelkurmay başkanı kim olacak?

The Sunday Times Türkiye'deki son gelişmeleri aktardığı haberinde, laik kesim ile AKP hükümeti arasındaki gerilimi değerlendirdi.


Gazete, ordunun siyasi hayat üzerindeki etkisi nedeniyle, yeni genelkurmay başkanının kim olacağı sorusunun Türkiye'de her zaman yakından izlenen bir konu olduğunu belirtti.


Geçen hafta Anayasa Mahkemesi'nin aldığı AKP'yi kapatmama kararı ile ülkenin siyasi kaosun kenarından döndüğünü ileri süren gazete, son bombalı saldırıların da gerilimi iyice artırdığını aktardı.


Gazeteye göre, beklendiği gibi yeni genelkurmay başkanının Orgeneral İlker Başbuğ olması halinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı zorlu günler bekliyor.


Başbuğ'un laiklik konusunda ödünsüz bir kişi olduğunu belirten gazete, görevi devralması beklenen Orgeneral Büyükanıt'ın da bu konuda ödünsüz olduğunu ancak fevri kişiliği nedeniyle Erdoğan'ın siyasi anlamda onunla kolayca başedebildiğini öne sürdü.


Gazeteye göre, Başbuğ çok daha soğukkanlı bir karakter ve bu yüzden başbakan genelkurmay başkanlığına onun gelmesini aslında tercih etmiyor…


YARIN AÇIKLANACAK
 
Öte yandan Yüksek Askeri Şura, 3. gün çalışmalarını tamamladı. Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu'nda yapılan toplantıda, başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel, eğitim ve disiplin konuları olmak üzere planlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.


Şura sonuçları, yarın Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e arz edilecek. Yüksek Askeri Şura kararları, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğince saat 11.00'de açıklanacak.


Orgeneral Yaşar Büyükanıt yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılırken, TSK’nın yeni komutanı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un olması bekleniyor.

814580cookie-checkGenelkurmay başkanı kim olacak?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.