Genelkurmay Bşk’nın oğlu Irak’ta yaralandı

Er Philip Cosgrove’un kimliğinin, babasının görevinden dolayı özellikle hedef haline gelmemesi için 6 ay görev yaptığı Irak’ta gizli tutulduğu bildirildi. General Cosgrove’un geçen Aralık ayında gittiği Irak’ta oğluyla Havaalanında buluştuğu ve medyanın dikkatini çekmemek için bu buluşmaya sivil kıyafetle gittiğini söyledi.

Oğlunun, soyadından dolayı her askerin üniformasında bulunan adı yazılı levhayı taşımadığını kaydeden Cosgrove, Ocak ayında Avustralya elçiliği yakınında patlatılan  patlayan bir intihar bombası nedeniyle hafif yaralanan Avustralya askerleri arasında oğlunun da bulunduğunu, bu olayda oğlunun isminin geçmemesine özel önem verildiğini kaydetti.

ABC Radyosu’nda konuşan Genelkurmay Başkanı, oğlu Irak’ta görev yaptıüğı sürece onun için hergün dua ettiğini, görevini tamamlayıp Avustralya’ya döndüğü gün çok rahatladığını da kaydetti. Philip Cosgrove’un birliği geçen hafta Cumartesi günü Brisbane’a ulaştı.

5 yıl önce oğlu Philip’in 19 yaşındayken üniversite eğitimini yarım bırakması üzerine annesi Lynne Cosgrove, “çok televizyon seyretmesi”ne engel olmak için, o sırada Doğu Timor’daki birlikleri komuta eden babasına katılması için oğlunu orduya yazılmaya ikna etti. Philip’in babasının izinden gittiği askeriye macerası da böylece başlamış oldu.

FOTOĞRAF: Philip Cosgrove

1107530cookie-checkGenelkurmay Bşk’nın oğlu Irak’ta yaralandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.