Genelkurmay’da protesto gösterisi

Devletin en yetkili askeri ve siyasi otoriteleri tarafından, bayrak provokasyonu konusunda yapılan açıklamalarla, toplumun milliyetçi duygularının hortlatılmak istendiğini ileri süren bir grup, Harem’deki 1. Ordu Komutanlığı karşısında bir basın açıklaması yaptı. Grubun eylemi sırasında, askeri bölgede güvenlik önlemlerinin arttırılması dikkati çekti.


Aralarında Barış Anneleri İnisiyatifi, Yakay-Der, Göç-Der, Tuad, SDP, ESP, DEHAP, SGD, Anti Kapitalistler, Anti Militaristler ve Amargi üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, saat 13.30 sıralarında İstanbul Harem’deki 1. Ordu Komutanlığı önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.


Konya, Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere, ülkenin birçok yerinde halkın milliyetçi duyguları hortlatılarak savaşa zorlandığını öne süren eylemciler, halk arasında çatışmaya varan gerginlikler meydana geldiğini söyledi. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada “sözde vatandaş” söylemi ile yurttaşlar arasında ayrımcılık yapıldığını iddia eden eylemciler, “Açıklamada ‘tarihimize bakın’ denilerek Kürt halkı tehdit edilmektedir. Bu politika aslında 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin farklılıklara karşı olan yaklaşımıdır” diye konuştu.


Grubun basın açıklaması sırasında emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, hemen arka tarafta bulunan askeri bölge nizamiyesi önünde piyade erlerinin de güvenlik önlemlerini arttırdığı görüldü. Grup, basın açıklaması sonunda olaysız bir şekilde dağıldı.  


İLGİLİ HABER: Genelkurmay Başkanı’na suç duyurusu

1020200cookie-checkGenelkurmay’da protesto gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.