Genetiği değiştirilmiş organizmalar

04 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, tarım sektöründe son yıllarda ön plana çıkan “Organik Tarım” ve “GSO’lu Tarım” teknikleri anlatılacak.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Güzel’e göre: “Birbirine zıt iki teknik olan ‘Organik Tarım’ ve ‘GSO’lu Tarım’ın, artıları ve eksileriyle, ekonomik, sosyal ve çevre boyutlarıyla araştırılması gerekiyor. Her iki konuya da dünyada artan bir ilgi söz konusu… Türkiye’de ise bu konular yeterince araştırılmıyor ve tartışılmıyor. Daha da ötesi, kamuoyu her iki konuda da yanlış bilgilendiriliyor.” Konuşmasında, dünyada ve Türkiye’de bu iki teknikle ilgili gelişmelere değinecek olan Güzel, konuyu öncelikle ekonomik boyutuyla, daha sonra ise sosyal ve çevre etkileriyle ele alacak.

Prof. Dr. Alper Güzel

ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden 1982 yılında lisans, 1985 yılında ise yüksek lisans derecelerini aldı. 1991’de Kanada Saskatchewan Üniversitesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, 1992 – 2004 yılları arasında ODTÜ İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde görev yapan Güzel, çalışmalarını uygulamalı genel denge, tarım ve çevre iktisadı konularında yoğunlaştırıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi binasının restorasyonu nedeniyle, müzenin 2009 – 2010 dönemindeki bütün etkinlikleri, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

Siyasi İktisat Söyleşileri
“Organik Tarım ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar”
Prof. Dr. Alper Güzel
4 Kasım 2009 Çarşamba / 18:30 – 20:30
İTÜ Taşkışla Binası 127 no.lu Konferans Salonu

743480cookie-checkGenetiği değiştirilmiş organizmalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.