Gençlerden politikacılara ‘harç’ uyarısı

Eyaletin çeşitli kentlerinde bulunan üniversitelerden Düsseldorf’a gelen öğrenciler, merkez tren istasyonunda bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

Kent sakinlerini eylem konusunda bilgilendirmek için ”Eğitim haktır, ayrıcalık değil” başlıklı el ilanları dağıtan öğrenciler yol boyunca, harçlara, eğitimdeki kısıtlamalara karşı pankart ve dövizler taşıdılar.

”Pisa Araştırması yetmedi mi: Eğitimden kesen, gelecekten kesiyor”, ”Borçlar öğrencilerin sırtına bindiriliyor”, ”Okuyor musun, yoksa ödüyor musun?”, ”Eğitim temel insan hakkıdır”, ”Harçlara hayır”, ”Eğitimi kurtarın” şeklinde pankart ve dövizler taşıyan ve üniversite hakkımız için yürüyoruz sloganları atan öğrencilere yürüyüş boyunca halk da destek verdi.

Polisin anlaşılmaz bir şekilde güvenlik önlemi aldığı yürüyüş boyunca öğrenciler, ana kavşaklarda oturarak seslerini duyurdular. Yol boyunca yapılan konuşmalarda da özellikle CDU’nun işbaşına geldiği taktirde üniversitelere harç getireceği ifade edilerek, bu partinin başbakan adayı Rüttgers’e tepki gösterildi.

Üç saat süren yürüyüşten sonra Burgplatz’ta yapılan mitingde öğrenciler adına yapılan konuşmalarda, işbaşına gelmesi muhtemel olan hükümetin harç planlarına karşı güçlü mücadele çağrısı yapılırken, şu anda yürürlükte olan öğrenim kontoları ve öğrenimini uzatanlardan alınan 650 Euro’luk harçlara karşı da tepkinin sürmesi gerektiğine dikkat çekildi. Harçlara karşı güçlü eylemler yapan Hamburg Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği’nden bir temsilci de eyleme katılarak, eyaletteki gelişmeler konusunda öğrencileri bilgilendirdi ve ”Mücadeleden başka yol kalmadı” dedi.

Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Kuzey Ren Vestfalya Başkanı Andreas Lauterbach ise yaptığı konuşmada, sendika ve eğitim emekçileri olarak üniversiteli gençliğin verdiği haklı mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

1107020cookie-checkGençlerden politikacılara ‘harç’ uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.