Gezi Direnişi 1’nci yılında Londra’da da kutlanacak

London Gezi Park Platformu, 30 Mayıs ve 1 Haziran arasında Finsbury Park’ın (N14 1BZ) Manor House girişine kuracakları dev çadırda direnişin birinci yılını kutlayacak.

Platform tarafından topluma yapılan çağrıda şöyle denildi:

“Londra Gezi, ‘Başka bir dünya mümkün’ şiarıyla hepinizi iki gece, üç günlük park etkinliklerine çağırıyor. 3 günlük komün boyunca Paranın geçerli olmayacağı alanda, çadır, müzik, tiyatro, Ali İsmail Korkmaz belgesel gösterimleri, sinevizyon, söyleşi, forum, Berkin Elvan uçurtma atölyesi, yeryüzü kahvaltısı, açık kürsü gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bir çatlak oluşturduk Gezi’de, içeriye ışık sızdı. Kendi adımıza, kendi dilimizle konuşmaya başladık; anlatılan senin hikayendir’i anlattığımız bizim hikayemizdir’e çevirdik; şiirimizi sokakta yazmaya başladık. “3-5 ağacın katledilişinden doğduk; kudurmuş dediler, baldırı çıplak, istemezükçü, marjinal, illegal, çapulcu… Dedik eyvallah.

140 karakterde derdimizi anlatma alışkanlığı ile 40 dönümde yepyeni bir dünyanın tohumlarını attık, adını ‘Direniş Gezisi’ koyduk. yaşadıklarımız kamaştırmıyor gözümüzü, aldığımız her solukta kaybettiklerimize borcumuzla haykırıyoruz: Bu daha başlangıç…”

851110cookie-checkGezi Direnişi 1’nci yılında Londra’da da kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.