Gezi Parkına Jakarta’dan destek

İstanbul’da gelişen olayları sosyal medyadan takip eden Jakarta’da yaşayan bir avuç Türk aralarında yine sosyal medya aracılığı ile haberleşerek trafiğin muhalafetine ve yağmurun şiddetine aldırmadan Cumartesi günü 4 saat içinde toplandılar. Çoluk çocuk bir araya gelerek son anda edinilen malzemelerle dövizler hazırlayan grup içinde hazırlıklar sırasında duygusal anlar yaşandı.

Neden böyle apar topar biraraya gelindiğini sorgulayan küçük çocuklara olayın vehametini anlatmakta zorluk çeken yetişkinler “herşey vatanımız için” demekle yetindiler.

Anavatandan binlerce km uzakta olmak böyle zamanlarda daha zor geliyor düşüncesini paylaşan grup “bari kalben orada olduğumuz bilinsin, manevi olarak tüm desteğimizi gönderiyoruz şeklinde konuştular.

Gezi parkının AVM’ye dönüştürülmesine şiddetle karşı çıkan grup “İstanbul, Jakarta gibi olmasın istiyoruz” dediler.

AVM açısından bir cennet olan Jakarta’da insanların yürüyüş yapabileceği, çocukların oynayabileceği doğru dürüst bir parka rastlamak neredeyse olanaksız.

Döndüğümüzde Türkiye’yi bıraktığımız gibi bulmak istiyoruz diyen Türk’ler son zamanlarda yapılan düzenlemelerden de rahatsız olduklarını dile getirdiler.

1551330cookie-checkGezi Parkına Jakarta’dan destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.