Gül Acemi’den ‘Sükût’a davet

Gül Acemi, beş gün sürecek olan sergide ayrıca şiir kitabını da okurlara imzalayacak. 13 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Çevre Mühendisi olarak çalışan ve sanatsal üretimini bu kente sürdüren Acemi, “Sanat benim için bir hayat öpücüğü gibidir” diyor.


Ruhundaki yaratma arzusunun hiç uyumadığını dile getiren Gül Acemi,  yaratım sürecini aktarırken şunları söyledi: “Ruhumdan bir sürü serçe havalanıyor şiir yazdığım zaman. Bir anne nefesi olmalı benimkisi. Ben ne zaman resim yapsam insan yanım seviniyor. Sanat bir büyü müdür bilemem ama ben sanatla var oluyor ve büyüyorum. Kimsenin kuytusunda ve boşluğunda gözüm yoktur. Ama kimse aşksız, gölgesiz, kuytusuz ve avlusuz kalmasın diye üretiyorum.”


“Çocuklarımıza bırakacağımız güzel bir dünya için bir imgenin kalbinde yıllarca yaşayabilirim” diyen sanatçı, Mevlana’nın  ‘Ben ne kalbimle ne de aklımla severim, olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben ruhumla severim, o ne durur, ne de unutur’ sözlerini anımsatarak, “ben de işte böyle yaşıyorum hayatımı. Edebiyatın, müziğin, resmin, kısacası sanatın içinde yaşlanabilmeyi göze alabilecek kadar, cömert ve sahici bir sevgiden ve barıştan yana insan olma çabamı ve yaşamak meşguliyetimi her türlü acıya inat sürdürüyorum” diyor.


Resim, şiir ve müziğin bir araya geldiği bu güzel sergiyi kaçırmak istemeyenler için ayrıntılı iletişim bilgileri şöyle:


Adres: Kozaklı Kahvesi Sinan mah. 19 Mayıs cad. No: 23 Zerdalilik/ ANTALYA
Tel: 0242-322 34 95  –  0534 459 07 70 
e-mail: [email protected]

1068640cookie-checkGül Acemi’den ‘Sükût’a davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.