Gül, Kenya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Gül, Esenboğa Havalimanı’ndan hareketinden önce Kenya ve Tanzanya’yı kapsayan ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kenya Cumhurbaşkanı Kibaki’nin davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret edeceğini ifade eden Gül, Kenya ziyaretinin ardından 22 Şubat Pazar günü Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete’nin resmi davetlisi olarak Tanzanya’nın başkenti Darüsselam’a geçeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilirken Afrika ülkelerinin neredeyse tamamının oyunu aldığına işaret ederek, ”Bütün Afrika’nın güvenini kazanmak, Afrika’nın oyunu almak büyük bir olaydır. Bundan dolayı da Afrika’ya karşı sorumluluklarımız vardır” dedi.

Ziyareti sırasında yapacağı temaslarla ilgili bilgi de veren Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede ikili ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirme şansı bulacaklarını, güncel bölgesel gelişmeleri de gözden geçireceklerini bildirdi.

Kenya ve Tanzanya’da iş adamlarının katılımıyla toplantılar düzenleneceğini de aktaran Gül, iş adamlarının yeni pazarlar ve açılımlar aradıklarını, bu çerçevede Afrika’nın büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Ziyaretlerinde kendisine Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM’deki Kenya ve Tanzanya dostluk grupları başkanları ve geniş bir iş adamı heyetinin eşlik edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, heyette sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve bilim dünyasından temsilcilerin de yer aldığını söyledi.

1188660cookie-checkGül, Kenya’ya gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.