Gül’den Denktaş’a dikenli yanıt

Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi Gül’ün Kayseri’deki bağ evinde gazetecilerle sohbet etti.


Eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, ”Türkiye’nin AB’ye alınmayacağı” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Gül, ”Bunları konuşmak ona düşmez. Bu bizim kendi politikamız” diye konuştu.


MÜZAKERELER ZAMANINDA BAŞLAYACAK


Bakan, Ekim ayında Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin başlayacağını belirterek, ”Çünkü AB’nin liderleri, bugün iç politikada karşılaştıkları bazı sıkıntılar ya da konjonktürel problemlerden dolayı, dünyayı ilgilendirecek stratejik politikaları gölgeleyecek, göz ardı edecek davranışa girmeyecek kadar basiretlidirler” dedi.


Gül, 3 Ekim’de Türkiye ile AB arasında müzakerelerin başlayacağından şüphesinin olmadığını söyledi. Türkiye’nin gayet dikkatli ve bir Avrupalı gibi hareket ettiğini ve üzerine düşen sorumlulukları vaktinde yerine getirdiğini ifade eden Gül, ”17 Aralık kararına bakarsanız, o karara imza atan devlet ve hükümet başkanları bugün işbaşındadır ve Avrupa’yı yöneten liderlerdir. Türkiye, o kararda yapması gereken ne varsa yerine getirmiştir. Bunu en iyi tespit eden de AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn’dir. Dikkatli bir şekilde üst üste yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin üzerine düşen her şeyi yerine getirdiğini ve müzakerelerin başlayacağından da hiç şüphesinin olmadığını o da tekrar söylemektedir. Hatta bütün AB üyesi ülkeleri dolaşarak bu açıklamayı yapmaktadır” dedi.


KIBRIS KONUSUNDA TOP ONLARDA


Dışişleri Bakanı Gül, son günlerde Kıbrıs ile ilgili açıklamaların tutarlı olmadığını kaydederek şöyle konuştu:


”Şundan dolayı, Türkiye ve Kıbrıs Türkleri, bu problemin çözümü için dünyayı şok edecek şekilde üstlerine düşeni yapmışlardır. Bununla şunu söylemek istiyorum, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere AB ve bütün dünyanın üzerinde mutakabata vardığı bir planı reddeden Rumlar olmuştur. Dolayısıyla Avrupalılık ruhuna aykırı hareket eden, AB’nin ilke ve prensiplerine aykırı eden Rumlar olmuştur.”

1023940cookie-checkGül’den Denktaş’a dikenli yanıt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.