Gül’ün ABD programı yoğun

Edinilen bilgiye göre, Pazartesi TSİ 12.00 sıralarında Washington’a ulaşması beklenen Gül’un, aynı gün ABD Merkez Bankası’nda düzenlenen T.C. MerkezBankası’nın resim sergisini ziyaret etmesi bekleniyor.


Cumhurbaşkanı Gül, 8 Ocak Salı sabahı ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’i otelindeki kahvaltıda kabul edecek, ardından Başkan Yardımcısı Dick Cheney ileBeyaz Saray’da bir araya gelecek.


Sonrasında Cumhurbaşkanı Gül, Başkan Bush ile Beyaz Saray’da görüşecek. İki liderin basına ortak hitap etmelerinin ardından Bush, Cumhurbaşkanı Gül onurunabir öğle yemeği verecek.


Cumhurbaşkanı Gül, ardından Türk basınıyla bir araya geldikten sonra Woodrow Wilson Merkezi adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapacak ve Amerikalı kanaatönderleriyle düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.


Gül, 9 Ocak Çarşamba sabahı The Washington Post gazetesinin yayın kurulu üyeleriyle görüştükten sonra otelinde ABD Savunma Bakanı Gates’i kabul edecek.


Cumhurbaşkanı Gül, ardından Türkiye’nin Washington büyükelçiliğinde ABD’deki Türk toplumunun temsilcilerini kabul ettikten sonra, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) tarafından iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.
Sonrasında Washington yakınındaki Andrews Hava Üssü’nden New York’a geçecek olan Cumhurbaşkanı Gül, burada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.


Gül, 10 Ocak Perşembe New York’ta sırasıyla uluslararası yatırımcılarla kahvaltıda görüşecek, CNN televizyonuna mülakat verecek, Dış İlişkiler Konseyi(CFR) adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapacak ve Yahudi kuruluşlarının temsilcilerini, Ahıska Türkleri heyetini ve Türk dernekleri temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek.


Cumhurbaşkanı Gül, 11 Ocak Cuma günü de kahvaltıda Newsweek International dergisinin editörü Fareed Zakaria ve diğer dergi editörleriyle kahvaltıdabir araya gelecek, bir basın toplantısı düzenleyecek ve ardından New York’tan Türkiye’ye hareket edecek.

1053330cookie-checkGül’ün ABD programı yoğun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.