‘Göçmenler koşullarımızı kabul etmeli’

Alman Stuttgarter Zeitung gazetesine açıklamalarda bulunan Schaeuble, “Göçmenler yaşam koşullarımızı kabul etmeye hazır olmak zorundalar. Örneğin kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olması gibi ve bu tabii sadece kağıt üzerinde değil” dedi.

Schaeuble, bu koşulları kabul etmekte zorlananların ise kendilerine “dünya üzerinde başka bir yer” araması gerektiğini ifade etti. Schaeuble, ayrıca, Almanya’da uzun süre kalmak isteyen yabancıların Almanca konuşmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Öte yandan, Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in Alman işletmelerinin daha fazla göçmen gence meslek eğitimi vermesi için girişim başlatmak istediği bildirildi. Der Spiegel dergisinin yarın yayımlanacak sayısındaki bir habere göre, Alman hükümeti işletmelere, göçmen gençlere meslek eğitimi imkanı sunmaları konusunda baskı yapmak istiyor.

Haberde, Böhmer’in, Alman işletmelerinin gönüllü sorumluluk belgesi imzalayarak göçmen gençlere meslek eğitimi şansı sağlaması gerektiğini söylediği kaydedildi. Benzer bir uygulama Fransa’da yapılmış ve 240 firma iş piyasasında göçmen gençlerin dışlanmasını engelleyeceklerine dair belge imzalamıştı.

1120520cookie-check‘Göçmenler koşullarımızı kabul etmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.