Güney Kıbrıs’taki Kürtlerden eylem

Ulusal gazete Simerini, “Kürtler Kazan Kaldırdı – Yabancı Uyruklu Cezalıların Eşlerinden De Ayaklanma” başlıklı haberinde, “Kıbrıs”taki Kürtlerin ileri gelenlerinden Mohamed Ali Ahmad’ın serbest bırakılmasını isteyen bir grup Kürdün, dün, Rum İçişleri Bakanlığı önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdiğini yazdı.


Diğer gazetelerde de yer alan habere göre, Güney Kıbrıs’ta kalmakta olan Ahmad, sigortasız bir şekilde araç kullandığı için bir kaç gün önce tutuklanmıştı.


Ahmad’ın serbest bırakılmasını ve Ahmad’a siyasi sığınma verilmesini isteyen bir grup Kürt, dün, Elefteriya Meydanı’ndan İçişleri Bakanlığı’na bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
 Gazete, söz konusu Kürtlerin, taleplerini, bakanlık önünde görüştükleri Rum İçişleri Bakanı Hristos Patsalidis’e ilettiklerini; Patsalidis’in, Kürtlerin talebini yasalar çerçevesinde inceleyeceğini söylediğini belirtti.


Haberde, gece geç saatlere kadar Bakanlığın önünde bekleyen protestocu Kürtlere, “Kıbrıs-Kürt Dostluk Derneği” yetkililerinin de eşlik ettiği; bir dernek üyesinin, Ahmad’ın Suriye’deki yasadışı olarak addedilen “Yetiki” partisinin kurucu üyelerinden olduğunu ve geri döndüğü takdirde kendisini ömür boyu hapis cezasının beklediğini söylediği de kaydedildi.
 Gazete, Rum Merkezi Cezaevi’ndeki polis tutukevlerinin önünde eylem yapan yabancı uyruklu kadınlarla ilgili habere de yer verdi.

705900cookie-checkGüney Kıbrıs’taki Kürtlerden eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.