Güney’de Öcalan’a destek yürüyüşü

Güney’de yayınlanan ulusal gazetelerden Mahi konuyla ilgili haberi, “Güney Kıbrıs’ta ikamet eden Kürtler, Kürt Lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve Kürdistan’da barış yapılması adına Eleftheria Meydanı’na doğru yürüyüş yaptı” diye verdi.


Gazete, dün yapılan gösterinin, “Kürtlerin” bugün Avrupa ülkelerinde, Türkiye’de ve “Kürdistan’da” düzenleyecekleri gösteriler çerçevesinde yapıldığını, bunun ise “Türkiye’nin Abdullah Öcalan’a uyguladığı 15 günlük yeni tecrit cezasını” protesto etmek ile ilgili olduğunu belirtti.


Gazeteye göre, söz konusu yürüyüş, Güney Lefkoşa’da bulunan “Kürt Demokrasi Komitesi” bürosunun önünden başladı. Burada toplanan “Kürt” göstericiler, ellerinde Öcalan panoları ve fotoğrafları tuttular, ayrıca sloganlar attılar.


“Kıbrıs Kürt Kadınlar Örgütü” Başkanı Amel Mahmut ise yaptığı konuşmada, “Dünyayı Türk devleti aleyhine gösteri yapmaya ve Türk devleti aleyhine saldırılarda bulunmaya kışkırttığı gerekçesiyle Öcalan’a Türk makamlarınca 20 gündür tecrit cezası uygulandığını” ileri sürdü.


 


 

692270cookie-checkGüney’de Öcalan’a destek yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.