‘Görüş ayrılıkları demokrasinin gereği’

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de halen siyasi görüş ayrılıkları bulunduğunu ve ülkenin gelecekteki yönüne ilişkin bir tartışma yaşandığını, ancak bunların demokrasinin doğası gereği olduğunu belirterek bu sorunların, Türk Anayasası ve yasaları çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi.


Bakanlık, bu konuda Washington’un Türk sistemine güveninin tam olduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack’e, Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimi süreci ve son siyasi gelişmeler hatırlatılarak, Washington’un görüşü soruldu.


McCormack, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanının kim olacağına parlamentonun karar vereceğini ve bu süreçte Türkiye’nin laik demokrasisine güvendiklerini söyledi.


“Türkiye’nin gelecekteki yönüne, Türk siyasetine ve Türkiye’nin değerlerinin siyasi bir sistem içinde kendisini nasıl ortaya koyabileceğine ilişkin bir tartışma yaşanıyor” diyen McCormack, ”Bu da sanırım herkesin görebileceği şekilde demokrasinin işlemekte olduğunu gösteriyor. Bu, ABD’de, Batı Avrupa’da veya başka bir yerde de olabilecek bir tartışma. Ancak sonuçta Türk halkı, bu sorunlarla uğraşmak ve kendi siyasi sistemlerinin sınırları içinde onları çözme yolunu bulmak zorunda kalacak” dedi. 
 

1046930cookie-check‘Görüş ayrılıkları demokrasinin gereği’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.