Gür, Genel Sekreteri Alp ile yolları ayırdı

İngiltere’de Türk ve İngiliz işadamlarının en saygın örgütü olan TBCCI’a ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Gür ile Genel Sekreter Alp’in arasındaki iplerin 19 Mayıs’ta gerçekleşen yıllık olağan balonun organizasyonunda koptuğu biliniyor.


Atatürkçüğü ile tanınan Alp’in TBCCI balo programına Türkiye için tarihi gün olan 19 Mayıs kutlamasını almasına Gür’ün, kurumda İngiliz üyelerin de bulunduğu bahanesiyle karşı çıktığı öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre; Alp’in iş akdini yönetim kurulu kararı olmaksızın fesheden Gür, Alp’in hakkını yasal yollarla arama yoluna gitmesi üzerine de “özel anlaşma” yaparak Ağustos ayı sonunda genel sekreterin işine son verdi. TBCCI böylece “başkanın kararı”yla yapılan anlaşma gereği “basına açıklama yapmaması şartıyla” Alp’e yüklü bir miktarda tazminat ödedi.


BABACAN 19 MAYIS’TA 19 MAYIS’I KUTLAMADI


TBCCI’ın konuğu olarak 19 Mayıs’taki geceye katılan Devlet Bakanı Ali Babacan da günün tarihinin Türkiye açısından önemine ve Türkiye’de yapılan kutlamalara değinmemeye özen göstermişti.


2005 Ocak ayında Remzi Gür’ün oğlu Ömer ve Babacan’ın baldızı Didem Yurter, Lütfi Kırdar’da evlenmiş, düğüne TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok bakan ve AK Partili katılmıştı.


REMZİ GÜR?


Türkiye, Gür’ü AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın çocuklarını okutması ve Erdoğan ailesini Ekinlik’teki yazlığında misafir etmesiyle tanıdı. TBCCI’da muhafazakar kanadı temsil eden işadamı hakkında AK Parti’nin özelleştirme programındaki THY özelleştirilmesine hazırlık yaptığı dedikoduları yayılsa da özelleştirme programındaki Çakallar Hindi Çiftliği’ni satın aldı.


Gür’e ait Gökkale Organik Ürünler Şirketi, 2006’da 1 milyon 250 bin YTL bedel biçilen Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Çakallar Hindi Çiftliğini 5 yıl yatırım yapılması şartıyla 280 bin YTL ödeyerek sahibi olmuştu.


FERİDE ALP?


Türkiye’de Boğaziçi Üniversite’si İngilizce öğretmenliği yapan Alp 1982’de İngiltere’ye geldi.1983-90 arasında Türkiye’deki Yeni Asır ve Sabah’a haber geçti.


2001’de TBCCI’da Genel Sekreter olarak çalışmaya başladı. TBCCI’ın kurumsallaşması ve verimli çalışmasında katkıları oldu. 2004-2006 arasında İngiltere’deki Yabancı Ticaret ve Sanayi Odaları (Council of Foreign Chambers) Başkanlığı yaptı. Başkanlığı döneminde TBCCI’ın diğer göçmen odalarıyla ilişkisini güçlendirdi.


İngiltere’de yayınlanan dergi ve gazetelere Türk işdünyası ve Türkiye’yi anlatan makaleler yazdı. Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin TBCCI ve üye şirketlerde staj yapmasını sağladı.


TBCCI’dan ayrılan Alp, TBCCI’ın eski başkanlarından Michael Thomas’ın başkanlığını yürüttüğü, İngiltere’nin Ortadoğu ile ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurulan Middle East Association’da işe başladı.  


FOTOĞRAF: Atatürçülüğü ile tanınan Feride Alp, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Remzi Gür ile anlaşamadı.

794740cookie-checkGür, Genel Sekreteri Alp ile yolları ayırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.