Gürüz serbest, Şahin tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı bugün öğleyin adliyeye sevk edildi.


Bu kişiler arasında bulunan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdiği Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Adliye binasından, hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan avukatı ile çıkan Prof. Dr. Gürüz, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.


Gürüz ile birlikte adliyeye sevk edilen, Prof. Dr. Yalçın Küçük, avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu ile aynı zamanda avukat olan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın savcılıktaki sorguları sürüyor.


ŞENEL, TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEDE
Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, tutuklama istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.


ŞAHİN’LE BİRLİKTE 9 KİŞİ TUKUKLANDI


Bu arada dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 21 kişiden, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 9’u tutuklandı.


Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan şüphelilirden nöbetçi mahkemeye sevk edilen eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Oğuzhan S, Fatma C, Fahri K, Hüdayi Ü, Yaşar Oğuz Ş, Oğuz B, Ersin G. ve Mehmet K. tutuklandı.


İbrahim Şahin’in, ”Ergenekon terör örgütünün amaç ve doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönettiği” gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.


Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, adli kontrol uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece, herhangi bir adli kontrol uygulamasına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı.


Şüphelilerden Barış D, Özkan B, İlhami Ümit H, Coşkun U, Mehmet Engin E, Bekir Ç. ve Erdal Ş. de savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.


Savcılar tarafından tutuklanmaları istenen emekli Albay Hüseyin Vural ile Engin A. ve Hasan Ataman Y’nin mahkemedeki işlemleri ise halen sürüyor.

1072180cookie-checkGürüz serbest, Şahin tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.