Guardian: Yabancı düşmanlığı arttı

Gazete, göçmenlere karşı hasmane tutum ve yaygın İslam düşmanlığının ırklar arası ilişkileri 20 yıl geriye götürdüğünü belirtiyor.

Guardian bu bulgularla göçmenlik ve Avrupa Birliği karşıtı söylemiyle İngiltere’de Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci parti olan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin zaferi arasında paralellik kuruyor.

Daily Telegraph gazetesi, “29 milyar sterlinlik başarısızlık” başlıklı haberinde bir düşünce kuruluşunun araştırmasına dayanarak Irak ve Afganistan’ın işgalinin İngiletere’ye 29 milyar sterline (yaklaşık 49 milyar dolar) mal olduğunu yazıyor.

Araştırmada, Irak’ın 2003’te işgal edilmesi, en az 100 bin Iraklının ölmesine, “terörün artmasına” ve iki milyondan fazla insanın mülteci durumuna düşmesine neden oldu:

“2006’dan bu yana İngiltere’nin Afganistan’ın Helmand vilayetindeki operasyonları, şiddetin tırmanmasına, uyuşturucu üretiminin artmasına yol açtı. Bu iki savaş, 1990’dan bu yana İngiliz birliklerinin katıldığı 10 askeri harekâtın en büyükleri. Bu harekâtlar, daha küçük çaplı, ancak başarılı dış müdahalelerin gölgede kalmasına neden oldu…”

851130cookie-checkGuardian: Yabancı düşmanlığı arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.