‘Güvenpark Projesi’ne yargıdan iptal

Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, 4 Mart 2005 tarihli, “Güvenpark’ın minibüs ve otobüs durağı olarak kullanılan alanın alt kotlarında yapılaşmaya izin verilmesine imkan tanıyan kararı”, İdare Mahkemesince iptal edildi.


Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin iptal gerekçesinde, “Güvenpark’ın bir bütün olarak korunması gerektiğine” işaret edildi ve kurul kararının hukuka uygun olmadığı bildirildi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1. derece sit alanı olan Güvenpark’ın tasarımına ilişkin kentsel tasarım proje yarışması düzenlenebilmesinin, halen dolmuş ve belediye otobüslerine durak olarak ayrılan sahanın altına yer altı çarşısı ve garaj katları yapılmasıyla mümkün olabileceği iddiasıyla, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna başvurmuş, Kurul da düzenleme ve yapılaşma izni veren kararı almıştı.


TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ise avukat Emre Baturay Altınok aracılığıyla kurul kararının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesinde dava açmış, yer altı çarşısı ve garaj katları yapılmasına izin verilmesi halinde parkın peyzaj bütünlüğü başta olmak üzere bitki örtüsü ve siluetinin bozulacağını ileri sürmüştü.

1070560cookie-check‘Güvenpark Projesi’ne yargıdan iptal

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.