Hackney’de Kürtler’in tarihi sergileniyor

Hackney Müzesi, 15 Nisan- 2 Temmuz tarihleri arasında, “Geleneksel Kürt Kültürü ve Tarihi” ve 5 Temmuz-17 Eylül arasında da “Kürt Kültürel Kimliği ve Britanya’da Kürt Kültürünün Kutlanması” konulu iki etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Halkevi ve Kürt Türk Toplum Merkezi’nin girişimleri ile düzenlenecek etkinliklerin ilkinde Kürt mirası hikayeler, fotoğraflar ve videolar yoluyla tanıtılacak. Etkinlikler kapsamında Kürt dansı, saz, kilim sergisi gibi aktiviteler ve atölye çalışmaları yapılacak.


London Museum, Ulusal Arşiv, Lottery Tarih fonu gib kurumların sponsorluğunda yapılacak etkinliklerde saz ve kaval gibi otantik enstürmanlar ve Kürt dansları da gösterime sunulacak.


Hackney Müzesi’nden yapılan açıklamada atölye çalışmaları sonucu elde edilecek materyallerin toplum arşivi oluşturulması için kullanılacağı belirtilirken, kültür ve tarih meraklıları  röpörtajlar, moda gösterileri ve Dengbejler tarafından okunan türkülerle yaılacak etkinliklere davet edildi.  ‘Nalbant Kawa’nın hikayesini ve Newroz’un kökenini keşfedin” çağrısı yapılan açıklamada  etkinliklere katılımın ücretsiz olacağı kaydedildi.                 

779930cookie-checkHackney’de Kürtler’in tarihi sergileniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.