Hackney’de yaşıyor ve haklarınızı Türkçe öğrenmek mi istiyorsunuz?

BU BİR İLANDIR

Sağlık hizmetleri konusunda sorun ve önerileri dillendirmede halkın sesi olan Healthwatch Hackney kurumu ve Hackney’de yaşayan göçmen ve mültecilerin temsilcisi Hackney Refugee Forum, Hackney’de yaşayan ve önemli bir nüfusa sahip olan Türkçe konuşan topluma destek amaçlı yeni bir hizmet başlattı…

Türkiyeli toplum olarak halihazırda mevcut hizmet ve bilgilere erişmek, haklarımızı öğrenip destek almak konularında karşılaşığımız en temel iki problem dil sorunu ve İngiliz sistemini bilmemektir…

Healthwatch Hackney ve Hackney Refugee Forum olarak bu alanda yardımcı olmak amacıyla Ekim ayına kadar sürecek bir bilgilendirme projesi başlattık. Türkçe konuşarak faydalanabileceğiniz bu hizmet yararlı olduğu takdirde Ekim ayı sonrasına da devam edecektir.

Verilecek hizmetler başta Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) eriisim olmak üzere özellikle dış hekimleri, eczaneler, evde bakım, akıl sağlığı, yaşlılık ve/veya diğer nedenlerle bilgilenme ve hizmet almakta zorluk çekme, devlet yardımları vb. servislere ulaşım, gerekli olduğu durumlarda başvurabilecek şikayet mekanizmalarını kullanabilmeye yönelik bilgilendirme başlıklarında toplanmaktadır.

Ancak hizmetimiz yalnızca Hackney’de yönelik bir bilgilendirme, mevcut danışma ve hak arama merkezlerine yönlendirme (sign posting) hizmetidir. Sorunlara tam bir çözüm bulma, sizleri belli bir problemiiniz için temsil etme, yazışma veye danışmanlık hizmetlerini kapsamaz.

Ali Aksoy’la Türkçe konuşarak bilgi ve danışmanlık hizmetlerine nasıl ulaşabilirim sorunuza cevap bulabileceğiniz ücretsiz hizmetimizden yararlanabileceğiniz 020 7923 8185 ya da ücretsiz telefon (free phone) numaralarımız: 0800 988 7028 Ayrıca [email protected] adresine e-mail atarak ya darendevu alındıktan sonra Dalston’da bulunan Healthwatch, 84 Springfield, 5 Tyssen Street E8 2LY adresine bizzat gelerek yönlendirme yardımı alabilirisiniz.

Daha fazla bilgi ve sorularınız için 0800 988 7028 (Free phone) Ali Aksoy’u arayınız…

848770cookie-checkHackney’de yaşıyor ve haklarınızı Türkçe öğrenmek mi istiyorsunuz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.