Haftaya soğuk ve yağış geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ”meteorolojik uyarı”ya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisinde bulunan Türkiye, bu yağışlı hava kütlesine ilave olarak, hafta başından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girecek.


Yurtta yarın Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Giresun ve Gümüşhane çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzey doğusu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.


Pazartesi günü yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlara, gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın eklenmesiyle birlikte, Salı ve Çarşamba günü yurt genelinde görülecek yağışlarla hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş olacak.


Özellikle doğu bölgelerde Perşembe günü kar yağışının etkisini sürdüreceği, Cuma günü sabah saatlerinden sonra yurdu terk edeceği, ancak iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarındaki kuvvetli düşüş nedeniyle buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.


Tüm yurtta 3 ila 5 derece azalacak hava sıcaklığının, özellikle Salı günü batı, Çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde düşüşünü hızlandırması bekleniyor.
 

1071410cookie-checkHaftaya soğuk ve yağış geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.