Hakkari’de gergin bekleyiş

Kentte güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken Başbakanlık’ta olayları değerlendirmek üzere olağanüstü bir toplantı düzenleniyor.


Hakkari’de gerginlik sürüyor. Şemdinli’de patlayan bombaların ardından olaya askerlerin adının karışmasını protesto için dün Yüksekova’da  yapılan protesto gösterisinde 3 kişinin ölmesi 7’si polis 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan sokak çatışmasının ardından bugün ilçede gergin bir bekleyiş hüküm sürüyor.


Cenaze törenlerinin öncesinde kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken Hakkari’de esnaf olayları protesto için kepenk kapattı.


Mülkiye müfettişlerinin olayı araştırması ve siyasi partilerin bölgeye heyetler göndermesi de gerilimi azaltmaya yetmedi. Devletin tüm mevkilerinden gelen olayları çözme sözleri ilçe halkını sakinleştirirken dün Yüksekova’da yapılan protesto gösterileri sırasında yaşananlar, gerginliğin yeniden tırmanmasına neden oldu.


Yüzlerce kişinin katıldığı izinsiz gösteriye güvenlik güçlerinin yaptığı müdahale sırasında çıkan arbedede üç kişi hayatını kaybetti. Bu olayların ardından bölgede güvenlik önlemleri tekrar üst düzeye çıkarıldı. Hakkari ve ilçelerinde, çeşitli noktalarda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Şemdinli ve Yüksekova esnafı da olaylara tepki göstermek amacıyla bugün kepenklerini kapattı. Şemdinli esnafı günler sonra dün kepenklerini açmıştı.


BAŞBAKANLIK’TA GÜVENLİK TOPLANTISI


Şemdinli’deki olayların dün Meclis’e taşınmasının ardından bugün Başbakanlık’ta saat 11.10’da bir Güvenlik Toplantısı yapılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıya Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner katıldı. Toplantıda, Şemdinli ve Yüksekova’da meydana gelen olaylar ele alınıyor.

1026380cookie-checkHakkari’de gergin bekleyiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.