Hakkari’den Ankara’ya yürüyen HDP heyeti Van’da: Yürüyüşümüz adalet için

HDP’nin Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlattığı “Darbelere karşı demokrasi” yürüyüşü ikinci gününde devam ediyor.

HDP’nin Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillerinin düşürülmesini protesto etmek için Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlattığı “Darbelere karşı demokrasi” yürüyüşü ikinci gününde devam ediyor. Hakkari’den başlayan yürüyüş kolunda yer alan heyet Van’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Artı Gerçek’ten Sibel Hürtaş’ın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yürüyüş kapsamında Van’daki ilk durağı Van Barosu oldu. Van Baro Başkanı ile görüşen Sancar, “yürüyüşümüz aynı zamanda adaletin sağlanmasıdır” mesajını verdi.

TBMM’de üzerinde çalışmaları sürdürülen Barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısının değiştirilmesine ilişkin teklif hazırlıkları Van Barosu’ndaki görüşmenin de gündemini oluşturdu. Sancar, “Baro’ların mücadelesi bizim mücadelemizin parçasıdır. Bu düzenlemeye sonuna kadar karşı çıkıyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın, adil yargılanma başvurularının arttığına ilişkin açıklaması da Baro’daki görüşmede gündeme geldi. Sancar, “Anayasa Mahkemesi Başkanı bunu itiraf ediyor, yargı yargı adını hak edecek noktadan çıktı” dedi.

EBRU TİMTİK İLE AYTAÇ ÜNSAL İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Sancar, adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eylemlerini sürdüren Avukat Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal için de dayanışma çağrısında bulundu: “Grup Yorum üyelerinin bizi çok üzen sonlarının burada tekrarlanmaması gerekiyor. Adil yargılanma haktır. Bu sese mutlaka kulak verilmelidir. Bu eylemin acı sonuçlarla bitmemesini sağlanması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Buna hep birlikte dur demek gerekiyor. Hükümet ve Adalet Bakanlığı’nı sorumlu davranmaya çağırıyorum.”

HDP’nin Hakkari’de başlattığı yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBB Eş Başkanı Saliha AYdeniz, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DTK Sözcüsü Sedat Şenoğlu, SKYP Eş Başkanı Canan Yücce, ESP’den Peycan Taşkıran, HDP milletvekilleri Alican Önlü, Mahmut Toğrul, Dilan Dirayet Taşdemir, Garo Paylan, İmam Taşçıer, Ebru Günay, Nuray İmir, Abdullah Koç, Mehmet Tiryaki, Tülay Hatimoğulları, Ayşe Sürücü, Gülistan Koçyiğit, Şevin Coşkun, Murat Sarısaç, Sait Dede, Habip Eksik, Tayyip Temel, Mensur Işık, Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, MYK Üyesi Veli Saçılık katılıyor. (EVRENSEL HABER MERKEZİ) Fotoğraf: Ruşen Takva

2425010cookie-checkHakkari’den Ankara’ya yürüyen HDP heyeti Van’da: Yürüyüşümüz adalet için

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.