‘Halepçe Katliamı’ SOAS’ta anılıyor

Anfal ve Halepçe Katliamı anma toplantısı 13 Mart günü saat 14’de “10 Thornhaugh Street, Russell Square, London WC1 0CG” adresindeki SOAS’ta yapılacak.


SOAS Kurdish Studies Forum’un desteklediği toplantıda konuşmacılar şöyle:


Irak’ın Londra Büyükelçisi Dr. Salah Al Shaikhly, Medical Foundation’un kurucusu Helen Bamber, Kevin Boyle Human Rights  Centre of Univensity of Essex, Dr Gareth Stansfield Univesity of Exeter, Araştırmacı Shorsh Haji, Prof. Dlawer Ala’Aldeen Queen’s Medical Centre, Dr Munther Al Fadhal Danışman, Kerim Yıldız Kurdish Human Rights Projesi Direktörü, Dr. Sherzad Al Talabani Akademisyen.


5 BİN KÜRT KATLEDİLMİŞTİ


İran-Irak savaşının 8’nci yılında Irak ordusu ile Kürt silahlı gruplar da çatışmaya girmişti. 16 Mart 1988 günü Halepçe’de kimyasal ve biyolojik silahlar kullanılarak çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Halepçe halkı katledilmişti.


ABD’li gözlemci Phyllis Bennis, tarihe “Halepçe’de Katliamı” olarak geçen olayı anlatırken, Saddam Hüseyin’in ABD hükümetinin onayı ile yine ABD’li bir şirketten katliamı yaptığı şarbon, e-coli, botulizm ve diğer korkunç biyolojik hastalıklara yol açacak çeşitli biyolojik silah malzemeleri temin ettiğini açıklayacaktı.

778860cookie-check‘Halepçe Katliamı’ SOAS’ta anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.