Halis Toprak’ın evi satıldı

Halis Toprak’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) toplam 453 milyon dolarlık borcu bulunuyor. TMSF borcu tahsil etmek için rehin koymak istedi ama bunda başarılı olamadı. TMSF’ye, ancak 30 milyon dolarlık ödeme yapan Halis Toprak’a Londra’daki evi satması için baskı yapıyordu.


Rus iş adamı Abramoviç ile anlaşan Halis Toprak’ın bu aşamadan sonra elde ettiği gelirlerin yüzde 25’i TMSF’ye gidecek. Geri kalanı başta İş Bankası olmak üzere diğer alacaklılara ödenecek.


BASAMAKLARI HIZLI ÇIKTI


Toprak’ın dünyanın en pahalı evleri arasında yer alan malikanesini alacak olan Roman Abramoviç, 1992 yılında iş hayatına atıldı. Soluksuz bir yükselişle kendinden söz ettiren Roman Abramoviç, futbola düşkünlüğüyle tanınıyor. İngiliz futbol takımı Chelsea’yi satın alan ve yılda 700 milyon dolar harcadığı öne sürülen Abramoviç, Forbes dergisi tarafından “dünyanın en çok para harcayan” zengini ilan edildi. Ayrıca Sunday Times Zenginler Listesi’nde “İngiltere’nin en zengin adamı” olduğu açıklandı.


21 milyar dolarlık serveti bulunan Roman Abramoviç’in Antalya’nın Kundu bölgesinde bulunan ve hala inşaatı süren beş yıldızlı bir oteli bulunuyor.


Haberle ilgili linkler
Toprak’a 21 milyon YTL’lik icra
Halis Toprak’ın nerde ne malı var
Türkiye’nin en pahalı boşanması
Halis Toprak: Çocuklarımla birlikte sürünüyorum
İngiltere’nin en zengini Abramovich
Abramovich’in eşi, rekor nafaka istedi
Dünyanın en lüks uçağını satın aldı
İngiliz Chelsea Rus petrol kralının oldu


(hurriyet.com.tr)


FOTOĞRAF: Halis Toprak ve satılan evi

800030cookie-checkHalis Toprak’ın evi satıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.