Halk, ‘muhalifler yaptı’ diyor

Reyhanlı halkı, bölgede Suriyeli sayısı arttıkça olası tehlikelere karşı uyardı, dinleyen olmadı. Onlara göre patlamalar, Esad karşıtlarının işi.

Reyhanlı’daki yöre halkı uzun süredir nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu anlatmaya çalışıyor ama seslerini duyuramıyordu.

Beklenen olaylardan birisi yaşandı. Yöre halkına göre eylem, Özgür Suriye Ordusu, yani Esad muhalifleri tarafından gerçekleştirildi.

Geçen hafta bayrağımızı yaktıkları iddiasıyla Reyhanlı’da vatandaşlar tarafından Suriyeliler’e belediye binası ve PTT önünde saldırılar oldu. İlginçtir, patlamalar da buralarda gerçekleşti.

Kentte Nuri Hoca diye bilinen öğretmen Nuri Açıkalın dün telefonla şunları söylüyordu:

“Hatay’ın içinde 10 binin üzerinde silahlı Suriyeli var. İnsanların can güvenliği kalmadı.”

Konuştuğumuz bir kamu görevlisi tepkisini şöyle dile getirdi: “Patlamanın Esad’la ilgisi yok. Özgür Suriye Ordusu’nun, Türkiye’yi savaşa sokmak için yaptığı hainlik, sinsiliktir.”

Ölü sayısının 60’a çıkacağı tahmin ediliyor. İlginç olaylardan birisi de, ilçe nüfusuna yakın sayıda Suriye­i’nin bulun duğu bölgede patlama oluyor, sadece 3 Suriyeli ölüyor. Suriyelilerin, o gün dışarı çıkmaması için uyarıldığı da konuşuluyor. (Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ)

1382010cookie-checkHalk, ‘muhalifler yaptı’ diyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.