Halk çok kültürlülükten memnun

MORİ adlı araştırma kuruluşu tarafından BBC için yapılan araştırma, Temmuz’da Londra’yı hedef alan saldırılardan yaklaşık bir ay sonra, 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde binden fazla kişiyle görüşülerek yapıldı.
 
7 Temmuz’daki saldırılardan bir ay sonra yapılan Araştırma’ya katılanların büyük çoğunluğu, çok kültürlülüğün İngiltere’yi daha iyi yaşanacak bir yer haline getirdiğini düşünüyor.


Çok kültürlülüğün İngiliz yaşam tarzını tehdit ettiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 32 olarak belirlendi. Kamuoyu yoklamasına göre, İngiltere’ye gelenlerin kendilerini İngiliz değer ve geleneklerine uyarlaması gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 58, ülkeye gelenlerin kendi değer ve gelenekleri doğrultusunda özgürce yaşamaları gerektiğini savunanların oranı ise, yüzde 35.


BBC’nin araştırmasının bulgularını değerlendiren Muhafazakar Parti’nin İçişleri Sözcüsü David Davis, sonuçların çok olumlu olduğunu söyledi. İnsan hakları örgütü Liberty’nin başkanı Shami Chakrabati de, araştırmanın sonuçlarının ”teröristlerin ve nefret tacirlerinin” İngiltere’yi temsil etmediğini ortaya koyduğunu vurguladı.


FOTOĞRAF: İngiltere’de yaşayan Türk Müslümanlar…



 

783020cookie-checkHalk çok kültürlülükten memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.