Hamas Şalit’i Mısır’a teslim etti

Hamas liderlerinden Mahmud Zahar yayınladığı bir mesajla, Şalit’in artık ellerinde olmadığını, Mısırlı yetkililere teslim ettiklerini belirtti.

İsrail de, takas anlaşması uyarınca serbest bırakacağı bin 27 Filistinli mahkumdan 477’sini Keziot Hapishanesi’nden otobüslere bindirerek, Gazze Şeridi sınırına getirdi.

İSRAİL MAHKEMESİ ERTELEMEYİ REDDETTİ
İsrail Yüksek Mahkemesi, Hamas saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının takas anlaşmasının 48 saat ertelenmesi talebiyle yaptıkları başvuruyu reddetti.

Refah Sınır Kapısı’na kadar yaklaşık 35 kilometre boyunca Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kasım tugayları ve Hamas hükümetinin polis teşkilatı geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca her tarafta Hamas ve Filistin bayrakları asılmış durumda. Hamas bugün Gazze’de resmi tatil ilan ederek, büyük bir gövde gösteri yapacak.

REHAF KAPISI HALKA KAPATILDI
Refah kapısından ise içeri halk alınmıyor. Buradaki karşılama daha çok resmi düzeyde olacak. Gazze’deki yönetimin başbakanı İsmail Haniye başta olmak üzere tüm örgütlerden önde gelen isimlerin karşılamaya katılması bekleniyor.

Serbest kalan Filistinliler halk karşılamasının yapılacağı şehir merkezindeki El Ketibe meydanına götürülecek.

ŞALİT 2006’DA KAÇIRILMIŞTI
Gilad Şalit 2006 yılında kazdıkları tünelden İsrail tarafına geçen Hamas militanları tarafından kaçırılmıştı.

1314900cookie-checkHamas Şalit’i Mısır’a teslim etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.