Hameney: İran, nükleer silaha karşı!

Mehr ajansının haberine göre bugün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) başkanı Muhammed El-Beradei’yi kabulü sırasında konuşan Hamaney, “UAEA bağımsız bir uluslararası kurum olarak muhafaza edilmesi gerekir. Şu anda İran’ın nükleer faaliyetleri çevresinde uluslararası alanda mevcut olan olumlu atmosfere dikkat edilmeli. Konunun doğru bir şekilde çözüme kavuşturulmasında UAEA önemli bir imtihandan geçmektedir ve bunda başarılı olacağını da umuyorum” dedi.

Ayetullah Hameney, İran’ın uluslararası anlaşmalara uymada ilkeli yaklaştığını belirterek İran’ın bugüne kadar söz verdiği taahhütleri yerine getirdiğini söyledi.

ABD’nin nükleer bahane ile İran’ı yıkma planlarının bir yanılgı olduğunu vurgulayan dini lider, “İran’ın nükleer dosyasının BM Güvenlik Konseyi’nde kalmasının hiç bir açıklanabilir tarafı yoktur. İran, sahip olduğu şer’i ilkeler uyarınca nükleer silahların üretimi ve kullanılmasına karşı olduğunu defalarca açıklamıştır” diye konuştu.

Muhammed El-Beradei, İran’ın ülkesini kalkındırmak yolunda nükleer enerjiden yararlanma hakkına sahip olduğunu, İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili tek çözüm yolunun müzakerelerden geçtiğini ve İran’ın Güvenlik Konseyi’ndeki nükleer dosyasının UAEA’na geri döneceği konusunda ümitli olduğunu söyledi.

1164830cookie-checkHameney: İran, nükleer silaha karşı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.