Haringey Belediyesi’nden sergi ve panel

Hornsey Kütüphanesi, Original Gallery’de 16 Kasım’da açılacak serginin yanısıra 25 Kasım’da da aynı yerde saat 18-20 arasında konuyla ilgili bir panel düzenlenecek.

Haringey Belediyesi’nin Toplum Güvenliği’nden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver’in yöneteceği panele Jo Wood, sanatçı Claudia Clare ve Prof Christie Brown katılacak.

Canver, Haringey’de de yüzlerce kadının her yıl şiddete maruz kaldığını belirterek “Polis, gönüllü kuruluşlar ve belediyenin eşgüdümlü hazırladığı etkinliklerle ev içi şiddete karşı yapılanlar anlatılacak ve yapılması gerekenler tartışılacak” dedi.

Etkinliklerin ev içi şiddete karşı kadınları yardım istemeye ve karşı çıkmaya cesaretlendirmeyi hedeflediğini vurgulayan Canver, Wood Green’deki “Domestic Violence Advice ve Support Centre”in yeniden yapılandırılarak yılda 2 bin kadına hizmet verebilecek konuma getirildiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca 16 gün sürecek kampanya çerçevesinde 2 Aralık günü saat 12.30-16.30 arasında da “628-630 Green Lanes” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde yapılacak yarım günlük konferansta kadınlara karşı tecavüz ve taciz konusu ele alınacak.

826970cookie-checkHaringey Belediyesi’nden sergi ve panel

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.