Harry: Dünyanın en iyi annesiydi

İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın eski eşi Prenses Diana, ölümünün 10’uncu yıldönümünde anılıyor. İşte törenlerden satırbaşları:


Diana’nın küçük oğlu Prens Harry, başkent Londra’da bulunan Buckingham Sarayı’nın yakınındaki şapelde yapılan anma töreninde konuştu. Harry, “Bizi ve birçok kişiyi mutlu etti. O dünyanın en iyi annesi” dedi. Prenses’in büyük oğlu Prens William da annesi için ‘Tanrı’ya inanç ve ölümle mücadele’nin anlatıldığı 23’üncü ilahiyi okudu. Kraliçe Elizabeth, Prens Philip ve Prens Charles’ın katıldığı törende, oğulları Harry ve William’ı arkadaşları ve diğer aile üyeleri yalnız bırakmadı.


Törene Başbakan Gordon Brown, selefleri Tony Blair ve John Major eşleriyle birlikte katıldı. Prenses Diana’nın cenaze töreninde şarkı söyleyen Elton John da konuklar arasındaydı.


Paris’te Diana’nın, Dodi El Fayed’le birlikte hayatını kaybettiği tünele çiçekler konuldu. Dodi’nin babası Muhammed El Fayed şapeldeki törene katılmadı. Ancak sahibi olduğu Harrods mağazasında saygı duruşunda bulunuldu.


Prens Charles’ın, Preses Diana’yla evli olduğu sırada ilişkisi bulunduğu bilinen eşi Cornwall Düşesi Camilla, davetli olmasına rağmen, ‘dikkatlerin farklı bir konuya yönelmemesi’ için törene katılmadı.

804610cookie-checkHarry: Dünyanın en iyi annesiydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.