Hastane hastane olalı böyle protesto görmedi

Acılı aile geçen pazar günü ateş ve vücuttaki kızarıklık şikayetiyle oğullarını North Middlesex Hastanesi acil servisine götürmüş ve su çiçeği teşhisi konularak evlerine gönderildiğini söylediler. Küçük Armağan evde kötüleşince gelen ambulans ilk müdahalede bulunmuş ve tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Hastane yönetimi yapılan bütün müdahalelere rağmen Armağan’ın ‘menenjitten dolayı” yaşamını yitirdiği ve ailenin şikayetinin araştırıldığını açıkladı.

Londra’da Türkçe ve Kürtçe topluma yönelik faaliyet gösteren 17 derneğin oluşturduğu Demokratik Güç Birliği, Armağan’ın tedavisinde gereken özeni göstermediği iddia edilen North Middlesex Hastanesi’ni protesto etmek ve İngiltere’deki sağlık sistemini protesto etmek için 25 Nisan Cumartesi öğle saatlerinde hastane önünde protesto eylemi düzenledi. Hastane yönetiminin alkışlarla protesto edildiği eylemde küçük Armağan’ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşındı.

Protestoda yapılan konuşmalarda Armağan Denli’nin ölümünün araştırılması ve ihmali görülenlerin cezalandırılması, North Middlesex Hastanesindeki skandalların da son bulması istendi.

Britanya da sağlık sistemindeki bekleme saatlerinin giderek yaşamı tehdit ettiği belirtilen konuşmalarda, sağlık sektöründeki sosyal kesintiler de protesto edildi.

Protestoya katılan DAY MER’den Feyzullah Cinpolat gazetemize “Londra Edmonton hastanesinde özelleştirme sonunda sunulamayan hizmetlerden dolayı 4 yaşında ki Armagan’ın ölümü halkı isyan ettirdi” yorumunu yaptı.

854220cookie-checkHastane hastane olalı böyle protesto görmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.