Hata düzeltildi!

Hata düzeltilirken daha büyük hatalara imza atıldığının kaç kişi farkında? Eğer adalet her insana eşit düzeyde uygulama ise, adalet bu uygulamanın neresinde? Kanser olan ve içeride tedavi koşulları sınırlı olan mahkumların af isteği neden duyulmaz? Af gerekçesi sürekli hastalık koşulu olduğuna göre, kanser sürekli hastalık olarak algılanmıyor mu?


Ülkemizde soyguncu, hortumcu en üst seviyede, en güzel mekanlarda ağırlanmasına alışılmıştır. İtibar görmeleri, ceplerine ya da kasalarına aktardıkları rakamlar ile orantılıdır. Soygun bazen yasal sınırlar içinde olmakta, bazen ise el yordamı ile. Özel hesaplara geçen paralar ve zarar gösterilen şirketler. Dünyanın en zenginler sırasında Türklerin sayısının arması acaba ne anlatır?


Gürcistan bahane edilerek Karadeniz'e ABD gemilerinin geçmesi acaba söylendiği gibi insani nedenler ile mi? Boğazlar geçilmez diyerek binlerce genç inanımızın ölmesine sebep olan savaş tarihte yerini korurken, boğazlarlardan her büyükte gemilerin sağlı sollu geçmesini nasıl yorumlamak gerek? Çanakkale geçilmez destanı yazıldıktan kısa bir süre sonra İstanbul boğazına bakan sarayların önlerinde boğazdan geçemeyen ülkelerin savaş gemileri demir atmış şekilde duruyordu! Bir imparatorluğun sonunu simgeliyordu bu demir atmış gemiler.  Geçen bu savaş gemileri elbette bir gün geri dönecektir, yol bir kez açıldığına göre sonra gelecek isteklere de olumlu yanıt vermek gerek. Boğazlarda sınırlı kontrol etme hakkımızda elimizden uçtuğunda ne düşüneceğiz? Bağımsızlık ve özgürlüğün göstergesi olarak sunulursa hiç şaşmayın!


Dikkat bu mailde virüs vardır uyarıları bol bol haber bültenlerinde yer almaya başladı, bu haberlerin arkasında acaba ne yatmaktadır, hiç düşündünüz mü? Korku haberleşmeye engel olabilir mi? Korku ile toplumların bilinçlenmesi engellenmiştir tarihler boyu. Bir yerde hükmeden varsa orada korku vardır, çünkü korku iktidarı korur!


Kutsal eşyalar kutsal günlerde sergilenmeye açılır, eşyaların olduğu her yer kutsal mekan olur. bu kutsal mekanlarda kuran okunur ve inananlar bu mekanlara akın eder, eşyalara bakanlar gözyaşlarını tutamazlar. İnanç ile gözyaşı arasında bir bağ kurulur, içten gelen coşkunun dışa vurumu olarak algılanır. Sızıntı dergisinin ilk kapağında gözü yaşlı bir çocuk vardır. Dergiyi çıkaran Fettulah Gülen ise her sohbetinde gözyaşlarını tutamaz. Yaşam içinde hiçbir şey tesadüfi değildir, inananların düşüncesinde bu hakimdir, çünkü kader önceden belirlenir ve yazılan yaşanır.


İstanbul nem içinde nefes almayı zorlaştırıyor. Nemli ortamda insanın düşünme yetkisini bile kaybettiğini düşünmekteyim. Klimalı ortamdan dışarıya adım attığımızda bir şok sıcak dalga ile karşı karşıya kalıyoruz, bu sağlık açısından ne gibi sakıncaları var bilemiyorum. Klimaların bu kadar orantısız ve her yerde kullanılması ne gibi sakıncaları beraberinde taşımaktadır bilmiyorum. Bu konulara duyarlı olduğunu söyleyen siyasi parti ve kuruluşlar bilinçlendirme kampanyaları yapabilirler mi, yoksa onlarda klima satan firmaların lobileri sayesinde seslerini çıkaramaz konumdalar mı? Çıkar grupların lobileri, topluma gerçeklerin ulaşmasını engellemeye devam ediyorlar. Onların çıkarları zarar görmesin diyerek bir çok doğru bildiğimiz yanlışlar ile yaşamaktayız?


http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

709840cookie-checkHata düzeltildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.