Hayalet e-posta

Virüs şirketi, kendini adresleyen mesajların çokluğu, şüpheliye benziyor.


Bir hayalet posta, mesaj sizden kaynaklı olmasa bile, adresinizin e-posta’nın hem gönderici hem de alıcı alanlarında göründüğü postadır.


Panda, bir adres-muzipleme tekniği, e-posta filtrelerini atlatmak için kullandığını ve doğru kaynağı sakladığını söyledi.


En son çokluktaki mesajlar, kötü niyetli kod içermiyor, fakat sizin e-posta adresinizin bir şeklide bir siber-suçlu tarafından kullanılıyor olan bir veri tabanına dahil edildiğini belirtiyor.


PandaLabs’ın direktörü Luis Corrons, “en muhtemel senaryo, bir grup hacker’ın e-posta adresi veri tabanlarını geçerliliğini kontrol ediyor.” diye açıklama yaptı.


Bu mesajları göndererek adreslerin aktif olup olmadığını belirleyebilecekler ve kullanılmayanları silebilecekler.


“Diğer taraftan, en sürpriz olanı, mesajların kullanıcılara kendilerine ait adreslerden gelmesidir. Sorumlu olanların kullanıcıların kurabilecekleri posta filtreleme sistemlerinden kaçınmaya çalışanlar gibi bu kendi içinde bir sır değildir. Nitekim hiç kimse kendilerine ait e-posta adreslerini filtrelemiyor.”


Şirket, insanlara  spama karşı, oltaya yakalanmaya karşı, virüse karşı ve casusa karşı yazılımlarına en son güncellemeyi yapmayı içeren kendi güvenlik çözümlerini temin etmelerini tavsiye ediyor.


Corrons, “Saldırının ne zaman olacağını veya ne tip bir saldırının olacağını bilmiyoruz. Belli olan, birisinin, ondan olduğu gibi kurtulması için çok fazla sorunu olacağıdır. Ve bunun için bu durumda en iyisi önleyici çalışma yapmaktır.” sonucuna  vardı.


*Bilgisayar Programcısı Sistem Analizi Yüksek  Mühendisi
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]


Not: Clive Akass’ın yazısı İngilizce’den  çevrilmiştir.

690460cookie-checkHayalet e-posta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.